Ons nieuwe logo

Allereerste Doppio Espresso Barista Kampioenschappen

Zondag 14 oktober was het zover. De eerste Doppio Espresso Barista Kampioenschappen werden georganiseerd bij Cocoon Coffee in Nijmegen. De baristi van Doppio Espresso streden tegen elkaar; wie zet de beste espresso, cappuccino en maakt de mooiste eigen koffiecreatie? 

De ingrediënten om mee te jammen bij de signatures waren eindeloos. De meest bijzondere creaties zijn voorbij  gekomen: espresso met sambucaslagroom, fruitige espresso in een uitgeholde kiwi, cornetto filterkoffie en Ethiopische espresso met slagroom van amandelen en limoen.

Tijdens een zenuwslopende finale moesten er binnen 15 minuten 2 espresso’s, 2 cappuccino’s en 2 signature drinks gemaakt worden. De uiteindelijke winnaar werd door de topjury, bestaande uit Moniek Smit (koffiejuf, baristatrainer, koffieblogger), Liesbeth Sleijster (voormalig nr. 3 van de wereld) en Peter van Eijl (eigenaar Doppio Espresso) bekend gemaakt. De jury concludeerde dat het niveau van alle kandidaten was erg hoog was en er zijn veel talentvolle en leergierige baristi gespot.

Stefan (Doppio Espresso Den Haag) is de gelukkig winnaar van het allereerste Doppio Espresso Barista Kampioenschappen. Hij werd overladen met prijzen en ging met een wisselbokaal, een workshop bij Koffieschool Leopold en een Technivorm naar huis. Trisha (Doppio Espresso Arnhem) en Thijs (Doppio Espresso Rotterdam) eindigden op de 2e en 3e plaats.

Het doel van de kampioenschappen was kennis delen en het enthousiasme vergroten. Alle ingrediënten voor een fantastische dag waren aanwezig. Er komt zeker een herhaling!

Op www.facebook.com/Doppio vind je nog meer foto's van onze barista kampioenschappen!

Doppio Espresso Top25 in Coffee Guide

Allegra heeft onlangs in samenwerking met Moniek Smit (KoffieJuf) een prachtige bundel uitgebracht met de 100 beste en meest interessante koffiezaken en espressobars in geselecteerde steden in Nederland en België. Wij zijn trots te mogen vermelden dat wij er ook in staan, en niet zomaar. We zijn bekroond met de zegel: TOP25!

Het boek, een prachtige bundel met vele mooie adressen voor goede koffie is vanaf nu verkrijgbaar bij onze vestigingen.

http://www.belgium-netherlands-coffeeguide.com/profile/Doppio-Espresso-Groningen.aspx

Beleving, baristi en boeken.

Op vrijdag 23 maart opent in de Kruisstraat in Assen een bijzondere samenwerking tussen twee op het oog totaal verschillende bedrijven. Bruna en Doppio Espresso slaan de handen in een en starten met een pilot vestiging waarbij de winkelbeleving van de Bruna versterkt wordt door de koffiebeleving van Doppio Espresso.

Ruim anderhalf jaar geleden is er voor het eerst contact geweest tussen Bruna en Doppio Espresso. Beide bedrijven waren van mening dat er synergie voordeel te behalen valt bij een samenwerking. De precieze uitwerking en invulling moest echter nog gevonden worden.

Jacques Hartog, reeds vele jaren franchiseondernemer bij Bruna was vanaf het begin enthousiast en is in meerdere opzichten de aanjager van het project binnen Bruna. Jonathan Teoh en Peter van Eijl eigenaren van de snel groeiende koffieketen Doppio Espresso hadden niet lang nodig om de conclusie te trekken dat er zeker mooie mogelijkheden liggen in het combineren van beide formules.

Als klap op de vuurpijl was het Warenhuis Vanderveen, waar de Bruna sinds jaar en dag gevestigd is, zelf ook al in contact geweest met Doppio Espresso. Alle puzzelstukjes vielen op z’n plek en nu is het zover. De eerste Doppio Espresso shop-in-shop en de eerste Bruna met een koffietheater zijn een feit.

De afgelopen weken heeft Michel Hartog een uitgebreid trainingsprogramma bij Doppio Espresso gevolgd en is hij samen met zijn team klaargestoomd om de beste koffie van Assen te serveren. Zijn broer Rutger zal het stokje van vader Jacques de komende jaren gaan overnemen en de Bruna gaan runnen.

Doppio Espresso Assen zal naast koffie een uitgebreid assortiment van theeën, sappen, gebak en broodjes voeren. In de zomer zal er voor de zaak een terras komen waar mensen kunnen bij komen van een dag winkelen, heerlijk een cappuccino drinken of lunchen met zakenrelaties of bekenden.          

Als deze vestiging een succes blijkt zal de samenwerking tussen Doppio Espresso en Bruna verder uitgewerkt worden. Er is immers nog veel onontgonnen gebied als het gaat om koffiebeleving in de Nederlandse detailhandel en kantooromgeving.

Het zit 'em in de details

Sinds kort serveren we onze sandwiches desgewenst uit met prachtige olijfolie. En wel die van Ridder Drost: "Liquido d'oro". Deze Nederlandse jongen brengt de heerlijke, superieure olijfolie niet alleen bij ons op tafel, maar desgewenst ook bij jullie thuis. Dit omdat we graag zien dat dit puur en eerbaar Italiaans product beter beschikbaar komt voor iedereen. Nu zijn we geen delicatessenwinkel, maar leveren we graag advies over de olie, en over het gebruik van de verschillende oliën bij verschillende ingrediënten.

Lees meer

Winkel wordt horeca (BN/DeStem)

BREDA - De voormalige boekwinkel van Van Turnhout op de Grote Markt in Breda wordt een espressobar. Doppio Espresso hoopt nog dit jaar haar dertiende vestiging te kunnen openen.

Met de komst van de espressobar gaat er een winkelpand verloren op de Grote Markt. Van Turnhout zat 155 jaar op deze locatie. Het pand stond twee jaar leeg tot Jamin begin dit jaar haar intrek nam in het winkelpand. "We waren op zoek naar een groter pand om ons assortiment uit te breiden. We dachten; we gaan het eens een tijdje op de Grote Markt proberen", vertelt Ivor Touw.

De eigenaar van Jamin heeft ervaren dat het heel lastig is om op deze locatie detailhandel te bedrijven. De winkel valt nauwelijks op omdat het zit ingeklemd tussen de terrassen. Daar komt nog bij dat er vrijwel iedere morgen vrachtwagens voor de winkel staan om de horecazaken te bevoorraden. Jamin verhuist daarom in oktober naar de Lange Brugstraat.

Jonathan Teoh van Doppio Espresso ziet het desondanks helemaal zitten in de voormalige boekwinkel. "Het pand ligt mooi centraal op een van de mooiste plekjes in een van de leukste steden van Nederland", vertelt hij.

Doppio Espresso gaat naast espresso en thee, ook lunches serveren. "We gaan waarschijnlijk een uur voor de winkels open en sluiten een uur nadat de winkels dicht zijn gegaan."

Lees het artikel op BN De Stem

Koop een KeepCup, gratis koffie/thee naar keuze *

In al onze vestigingen is nu de speciale Doppio Espresso KeepCup te koop. In chocolate brown, pantone orange en cool grey, met Doppio Espresso logo op de band. Deze beker is een echte must have voor de echte Doppio Espresso liefhebber.

Je krijgt bij aanschaf van een KeepCup in één van onze vestigingen, bij de zowel de solo versie (230ml) als de doppio versie (340ml), tijdelijk je eerste koffie of thee naar keuze gratis direct in je nieuwe KeepCup geschonken door één van onze baristi. Je eerste Blend thee, Caffè Latte, Cappuccino, of Latte Macchiato in jouw gloednieuwe KeepCup is dus helemaal gratis. En je hebt een geweldige travel mug waar je nog tijden plezier aan beleeft.

Natuurlijk kun je ook enkel en alleen voor de beker gaan en hem meteen online bestellen.

doppio social media icons facebookdoppio social media icons linkedindoppio social media icons twitter

Contact

Doppio Espresso Hoofdkantoor
Tel: 0513 - 419 363

Doppio Espresso Franchise
Tel: 0513 - 419 363

Doppio Espresso Zakelijk en Webshop
Tel: 0513 - 820 138

(van maandag t/m vrijdag bereikbaar van 8.30-17.00 uur)

Doppio Winnaar AD koffietest 2008

Doppio Wint Jonge Ondernemersprijs 2010

doppio award 4

doppio award 6

doppio award 7

doppio award 8