Ons nieuwe logo

Doppio Espresso opent 20ste vestiging in Hoofddorp

Begin januari heeft de espressobarketen Doppio Espresso haar deuren geopend aan het Dik Tromplein in hartje centrum van winkelstad Hoofddorp, waarmee de teller op twintig vestigingen komt. Doppio Espresso is gevestigd in een stijlvol vrijstaand pand in Hoofddorp. Aan de lange leestafel binnen kunnen gasten genieten van een kop koffie terwijl ze de krant of een tijdschrift lezen. De gezellige lounge zitjes zijn perfect om bij te kletsen onder het genot van een espresso, cappuccino of een van de specials. 

Niels van Stek, ondernemer van Doppio Espresso Hoofddorp, legt de focus op kwaliteit: "Om de beste te willen zijn werken we met kwalitatieve goede producten en besteden we veel zorg aan onze dranken. Hier is het niet simpelweg een knop indrukken en klaar, maar alles wordt ambachtelijk gemaakt." Naast een uitgebreid koffie assortiment, biedt Doppio Espresso exclusieve theeën, gebak, verse sappen en rijk belegde broodjes.

Doppio Hoofddorp

 

Bron: De Nationale Franchise & Formule brief - Dinsdag 8 januari 2013

http://www.denationalefranchisegids.nl/firstfranchise/NEWS125779DOPPIOFRANCHISE.htm

De lekkerste koffie en cappuccino in Breda haal je bij Doppio Espresso

ETEN & DRINKEN  |   10 december 2012   |   reageer  |   Door Anouk Bogaarts, dichtbijredacteur

BREDA - Eind juni heeft Doppio Espresso haar deuren geopend op de grote markt in hartje centrum van het bruisende en Bourgondische Breda. Bij Doppio Breda is koffie niet zomaar een bakje koffie, maar een beleving of misschien zelfs wel een cultuur op zich. Ze staan garant voor de lekkerste koffie’s en cappuccino’s.

Het kan zijn dat je al bekend bent met Doppio, want de vestiging in Breda is een van de twintig Doppio-vestigingen in Nederland. Doppio Espresso is niet de grootste en dat is ook niet het doel. Doppio Espresso wil wel de beste zijn.  Een kop koffie met de pure smaak van italië is wat Doppio Espresso jou wilt bieden. 

Als je de zaak binnen loopt waan je je in Italië. Niet alleen door de uitstraling, maar mede door de speciale  “Doppio-huisboon”, deze boon wordt in het noorden van Italië speciaal voor alle Doppio-vestigingen gebrand en hiermee serveren ze de beste cappuccino’s en espresso’s van Breda!

Tamara, de ondernemer van Doppia Breda, zegt; “om de beste te willen zijn van de klas werken we met kwalitatieve goede producten en besteden we heel veel zorg aan onze dranken. Het is niet zomaar een bakkie koffie zetten wat we doen. Een goede espresso of cappuccino moet aan een aantal voorwaarden voldoen, bijvoorbeeld een extractietijd van 24 seconden en de melk wordt niet warmer gemaakt dan 65 graden. Hier is het niet simpelweg een knop indrukken en klaar, maar alles wordt ambachtelijk gemaakt.” 

Naast diverse koffie’s en thee’s kun je er ook terecht voor een heerlijke lunch. Alle lunches worden net als de koffie’s ambachtelijk gemaakt  met onder andere diverse vleeswaren vanuit Italië. Eén van Tamara’s favoriete broodjes is de BLT-sandwich: heerlijk vers gebakken brood, met hierop buffelmozzarella, tomaat, basilicum en panchetta om het geheel af te maken.

Iedereen is van harte welkom bij Doppio Espresso Breda. De dranken- en lunchkaart is geschikt voor zowel jong en oud. Zelfs aan de jongste gasten is gedacht, voor de kleintjes staat er een babyccino (ook frisdranken)  op de kaart en ook niet-koffie-drinkers kunnen uitstekend terecht bij Doppio Espresso Breda. Er is gratis wifi, dus kom gewoon een keertje buiten de deur werken of studeren onder het genot van een voortreffelijke koffie.

Bron:http://www.dichtbij.nl/breda/eten-en-drinken/artikel/2563014/de-lekkerste-koffie-en-cappuccino-in-breda-haal-je-bij-doppio-espresso.aspx 

Doppio ook in Sneek en Drachten

door BUREAUREDACTIE FRIES JOURNAAL | Dinsdag 6 november 2012 | Editie: 69 | november december 2012

De succesvolle espressobarketen Doppio Espresso groeit razendsnel. Eind september van dit jaar werd een vestiging geopend in het historisch centrum van Sneek en een in het centrum van Drachten, waarmee de teller op negentien komt. De Sneker zaak is gevestigd in de oude drukkerij Brandenburgh. Grada Bodewes en haar man Henk de Jong zijn de eigenaren van het hoekpand en zijn er een Doppio-filiaal in begonnen, waar naast kwalitatief superieure koffie ook exclusieve broodjes verkocht worden. 

Ook voor gebak, broodjes en sappen kan men er terecht. Aan het Museumplein in Drachten zagen de eigenaren Peter van Eijl en Jonothan Teoh van de koffieketen een mooie gelegenheid bij de bibliotheek. Al lezend genieten de mensen daar van een espresso, cappuccino of een van de specials. Franchisenemer Rinke Booi runt daar de spressobar.

Met de komst van Doppio Espresso in Sneek en Drachten is de espressobarketen sterk vertegenwoordigd in Friesland. Ook in Joure en Leeuwarden kunnen mensen al genieten van een heerlijke kop koffie van Doppio Espresso. Doppio Espresso is vijf jaar geleden in Groningen begonnen.

Bron: http://www.friesjournaal.nl/archief/doppio-ook-in-sneek-en-drachten 

'New kid in town' meteen 'Best Barista in Town'

Auteur: door Jeroen Pol | dinsdag 30 oktober 2012 | 00:10

Gasten en personeel van Doppio waren gistermiddag maar wat trots toen Moniek Visser haar trofee die ze zojuist had gewonnen in de zaak aan de Korenstraat kwam showen. Haar man Charles Visser was het meest trots op de nieuwe Best Barista in Town. foto Cees Baars
APELDOORN - Op 2 juli ging het Apeldoornse filiaal van Doppio aan de Korenstraat open. Nog geen vier maanden later is uitbaatster Moniek Visser 'Best Barista in Town'. Ze won de titel tijdens de tweede editie van Koffie Masters.
 
Het was gisteren flink druk in Stadscafé Van Kinsbergen, waar werd bepaald wie de beste kopjes koffie in de Apeldoornse horeca bereidt. De jury had het volgens voorzitter Gerben Engelkes erg moeilijk gehad. Zonder een nummer twee te benoemen werd uit zijn woorden duidelijk dat ook de winnaar van vorig jaar, Brasserie Martins, in het juryberaad hoge ogen had gegooid.

Moniek Visser pinkte een traantje weg nadat de uitslag bekend werd. ,,Het was de afgelopen maanden keihard werken en heel veel leren. Het is een wereld waarin het op grammen, millimeters en seconden aankomt. Geweldig als dan blijkt dat je op de goede weg zit.''

Als speciale koffie bereidde Visser een Chaicinno: opgeschuimde Indische thee, met daarop espresso. 

Doppio Espresso geeft 10.000 cappuccino’s weg

Afgelopen zaterdag schreef ik nog over mijn koffievrienden en de AD Koffietest 2012. De enige koffie-keten met twee noteringen in de top 10 is Doppio Espresso en laat ik vandaag nu een persbericht van ze ontvangen. Om het succes te vieren en met iedereen te delen geven ze maar liefst 10.000 cappuccino’s weg. Sympathiek toch?
Het bericht
Doppio Espresso is een van de snelst groeiende espressobarketens in Nederland die zich het afgelopen jaar duidelijk op de kaart heeft gezet. De afgelopen 12 maanden waren exceptioneel; de ene na de andere prijs werd in de wacht gesleept, diverse noemenswaardige vermeldingen werden gepubliceerd en in een razendsnel tempo werden vestigingen in het hele land geopend.Zaterdag is bekend gemaakt dat Doppio Espresso maar liefst twee keer een Top 10 notering heeft behaald in de Nationale Koffietest van het AD. De vestigingen van de espressobarketen in Den Haag en Groningen eindigden respectievelijk op de 4e en 7e plek. Het testpanel van het Algemeen Dagblad beoordeelde de espresso, cappuccino en “gewone” koffie met respectievelijk een 9.5 en 9.0. Vier jaar na de 1e plek in de AD Koffietest laat Doppio Espresso Groningen zien dat het hoge niveau gehandhaafd wordt.De hoge noteringen in de AD Koffietest komen bovenop de reeds behaalde resultaten in 2012; The Belgium Netherlands CoffeeGuide top 25, de Publieksprijs en drie top 25 noteringen in de Misset Koffie Top 100. Al met al een jaar om trots op te zijn.Om alle fans en gasten te bedanken, organiseert Doppio Espresso vrijdag 26 oktober een landelijke gratis cappuccinodag. Gedurende deze dag worden 10.000 gratis cappuccino’s weggegeven op 19 locaties. Onder het motto; “1 bedrijf, 19 vestigingen, 10.000 cappuccino’s. Nederland bedankt!” kan komende vrijdag door heel Nederland worden genoten van een heerlijke cappuccino. Met de landelijke gratis cappuccinodag wil Doppio Espresso haar passie, die je in elke kop proeft, delen. Deze feestelijke dag wordt in samenwerking met FrieslandCampina georganiseerd.


& 

Doppio Espressoheeft zich in Nederland als espressobarketens het afgelopen jaar duidelijk op de kaart heeft gezet. De afgelopen 12 maanden waren exceptioneel; de ene na de andere prijs werd in de wacht gesleept, diverse noemenswaardige vermeldingen werden gepubliceerd en in een razendsnel tempo werden vestigingen in het hele land geopend.

Om alle fans en gasten te bedanken, organiseert Doppio Espresso vrijdag 26 oktober een landelijke gratis cappuccinodag. Gedurende deze dag worden 10.000 gratis cappuccino’s weggegeven op 19 locaties. Onder het motto: “1 bedrijf, 19 vestigingen, 10.000 cappuccino’s. Nederland bedankt!” kan komende vrijdag door heel Nederland worden genoten van een heerlijke cappuccino. Deze feestelijke dag wordt in samenwerking met FrieslandCampina georganiseerd.

Bron: De Nationale Franchisegids 
http://www.denationalefranchisegids.nl/firstfranchise/Dinsdag_23_oktober_2012.htm#doppiofranchise  

Verwerken met koffie

Om het gat te vullen dat is ontstaan na het verlies van ziin vrouw heeft Rob van de Dussen een nieuwe hobby ontwikkeld: koffie proeven. "Iedereen beeft zijn eigen manier en dit is mijn manier om het verlies te verwerken", vertelt hij. Kort nadat hij met pensioen ging overleed zijn vrouw plotseling aan kanker, waardoor er drie jaar geleden een gigantische leegte in Rob zijn leven ontstond. "Toch moet je verder. Je kan zielig in een hoekje gaan zitten, maar daar heb je niets aan. Het leven gaat na een tijdje weer verder." Voordat hij met pensioen ging werkte hij bij de verzekeringsmaatschappij De Noordhollandsche. In die tijd was Rob een whiskyliefhebber. "Ik organiseerde proeverijen en ik kon erg genieten van een goede whisky." Maar tegenwoordig kan hij geen sterke drank meer hebben, omdat hij een bypassoperatie heeft gehad. "Zodoende ben ik op zoek gegaan naar iets nieuws, naast een beetje vrijwilligerswerk. Ik heb altijd al ontzettend veel van koffie gehouden, dus ben ik me daar meer in gaan verdiepen." Met een NS-abonnement reist hij nu al drie jaar het hele land door op zoek naar de beste bak koffie. "Ik reis naar veel steden waar ik leuke dingen doe en natuurlijk ook koffie ga drinken", zegt hij. "Als ik een zaak zie waar het lekker ruikt en waar het goed druk is, ga ik eens kijken of ze lekkere koffie hebben." Het liefst drinkt hij een sterke espresso en zijn favoriete koffie komt van de zaak Doppio. "Het aller-lekkerste vind ik eigenlijk de koffie uit Guatemala." Hij zegt echter nog niet zo ver te zijn dat hij blind koffie kan proeven. Wel herkent hij al bepaalde smaken en tonen. Wat hij thuis voor koffie drinkt? "Filterkoffie", antwoordt hij. "Thuis neem ik expres geen espressoapparaat, want dan ga ik minder naar buiten om een kopje koffie te drinken. En dat vind ik nou juist zo leuk om te doen." In het Algemeen Dagblad stond de afgelopen tijd een koffietest met de Top 100 beste koffiezaken in Nederland. Rob is de laatste tijd al bij een behoorlijk aantal zaken langs geweest, waaronder de nummer één: Lano Mano Maestra in Den Haag. "Erg lekkere koffie", zegt Rob. "Maar Doppio blijft mijn favoriet."

Naam: Rob van de Dussen
Leeftijd: 68
Plaats: Alkmaar
Beroep: pensioen 

doppio social media icons facebookdoppio social media icons linkedindoppio social media icons twitter

Contact

Doppio Espresso Hoofdkantoor
Tel: 0513 - 419 363

Doppio Espresso Franchise
Tel: 0513 - 419 363

Doppio Espresso Zakelijk en Webshop
Tel: 0513 - 820 138

(van maandag t/m vrijdag bereikbaar van 8.30-17.00 uur)

Doppio Winnaar AD koffietest 2008

Doppio Wint Jonge Ondernemersprijs 2010

doppio award 4

doppio award 6

doppio award 7

doppio award 8