Ons nieuwe logo

Doppio Espresso - Franchising

Doppio Espresso opende in 2007 haar deuren in Groningen. Deze vestiging is groots opgezet met als doel de gasten een onvergetelijke ervaring mee te geven van onze collega's, de koffie, thee, ambiance en alles daarom heen; kortom genieten. Zoals het in een echte pilotvestiging betaamt is er uitgebreid getest en proef gedraaid. Hier is een uitgekristalliseerd concept uitgerold, dat zich in oktober 2008 vertaalde in de winst in de AD Nationale Koffietest.

Ruim zeven jaar na opening is Doppio Espresso Groningen uitgegroeid tot een vaste waarde in de binnenstad waar onze gasten nog steeds genieten van mooie producten in een luxe omgeving.

De inrichting van Doppio Espresso kenmerkt zich door drie basis elementen: hoogglans wit, RVS en wengé hout, daarnaast wordt in alle vestigingen gewerkt met de contrastkleur oranje. Mede door de ruime opzet en de gebruikte materialen geeft dit een warme, moderne uitstraling.

Vanaf het begin is het onze ambitie om de Doppio Espresso kwaliteit in heel Nederland bereikbaar te maken. Goede partners zijn hierin essentieel. Wij geloven sterk in de kwaliteiten van andere ondernemers en werken graag samen om elkaar te versterken. Vandaar dat franchising de passende samenwerkingsvorm binnen ons concept is.

Een concept is nooit af en Doppio Espresso is enorm in beweging. De afgelopen jaren kenmerken zich door snelle groei, veel prijzen en nominaties en een steeds ontwikkelende en innoverende formule. We zien een veranderende markt waarbinnen samenwerken, innovatie, investeren en ondernemerschap kernkwaliteiten voor succes zijn.

Prijzen en Awards

  • Winnaar AD Koffietest 2008
  • Jonge Ondernemers Prijs van het Noorden 2010
  • Publieksprijs Jonge Ondernemers Prijs 2010
  • Publieksprijs Misset Horeca Koffie Top 100 2012
  • Beste Koffieketen Misset Horeca Koffie Top 100 2013
  • Best Coffee Chain Benelux - Allegra 2013
  • Publieksprijs Misset Horeca Koffie Top 100 2014
  • Best Coffee Chain West Europe - Allegra 2014
  • Publieksprijs Misset Horeca Koffie Top 100 2015

Doppio groningen espressomachine

Franchising

Om de kwaliteit van de keten hoog te houden en te verbeteren kiezen wij ervoor om te groeien door middel van franchising.

"Franchising is een hechte vorm van samenwerking tussen juridisch zelfstandige ondernemers, de franchisegever en de franchisenemer, die onder gebruikmaking van een gemeenschappelijke naam en met een uniforme uitstraling producten en diensten aanbieden." 

Samenwerken, efficiency en korte lijnen zijn de kernwoorden van onze franchiseformule. Doppio Espresso is zo ingericht dat elke ondernemer binnen de franchiseformule profiteert van de schaalvoordelen die behaald worden door gezamenlijk in te kopen en te distribueren. Daarnaast wordt er gezamenlijk gewerkt aan het versterken van het merk en het vergroten van de efficiency binnen de organisatie.

Het grote voordeel zit voor de franchisenemers in het feit dat zij zich zo veel mogelijk kunnen richten op de dagelijkse gang van zaken in hun eigen Doppio Espresso onderneming. Zoveel mogelijk backoffice taken worden vanuit het hoofdkantoor gecoördineerd. We streven ernaar een omgeving te creëren waarbinnen de ondernemer kan excelleren. Uiteindelijk is het de ondernemer zelf die in grote mate het succes van zijn/haar vestiging bepaalt.

De franchisenemer is als zelfstandig ondernemer verantwoordelijk voor de resultaten van zijn eigen vestiging. Dit houdt in dat de kwaliteit van de producten, de kwaliteit van de service, administratie, personeelskosten, bestellingen e.d. door de franchisenemers gemanaged moeten worden. Het verschil tussen een matige en zeer goede vestiging zit hem in de toewijding en kwaliteiten van de franchisenemer. Hoe hoger de kwaliteit van de service en de producten des te beter de vestiging presteert en des te hoger de omzet en uiteindelijke winst.

Wat maakt een ondernemer nu een Doppio Espresso franchisenemer? Passie voor kwaliteit, een drive om te winnen en discipline om constant te presteren! Doppio Espresso richt zich op een niche waar kwaliteit de concurrerende factor is. Dit betekent dat onze franchisenemers onze passie voor het afleveren van een topproduct moeten delen. Betrokkenheid bij het product en net dat extra stapje zetten om gasten tevreden te stellen en kwaliteit te kunnen leveren, zijn hierbij van wezenlijk belang. 

Doppio gronignen gevel

Waar wil Doppio Espresso zich vestigen?

We willen uitbreiden in heel Nederland. We focussen ons de komende jaren op de grotere steden. Bij voorkeur >40.000 inwoners. Binnen deze steden kunnen de exacte locaties enorm verschillen. Het type stad, plek in de stad en functie van de plek/wijk bepalen mede het type pand dat geschikt is. 

Huidige locaties variëren in grootte van 55-200m2 en van sterk to-go tot een echte verblijfsruimte. Voor ons is het van belang dat de ondernemer en vestiging samen, lokaal relevant kunnen zijn. Met andere woorden dat de Doppio Espresso vestiging waarde toevoegt aan de omgeving. In veel gevallen gaan we samen met de franchisenemer op zoek naar een locatie.

We werken nauw samen met landelijke experts bij het zoeken naar de juiste panden en locaties. Samen met hen begeleiden we het traject m.b.t. onderhandelingen bij de huur of aankoop en in de regel treden we op als hoofdhuurder. Hoe meer lokale kennis we kunnen verzamelen over een locatie hoe beter. Het is daarbij van belang dat de franchisenemer achter de keuze van de locatie staat en actief meedenkt in de mogelijkheden die een locatie kan bieden.

Vanaf het moment dat er een locatie is gevonden, beginnen er gelijktijdig een aantal processen. Enerzijds wordt de locatie een Doppio Espresso vestiging; dit betreft de verbouwing en het interieur. Anderzijds moet zowel jij als je toekomstige personeel klaargestoomd worden voor de taken die in het verschiet liggen. Door in real life mee te draaien in een bestaande vestiging ben je volledig inzetbaar op het moment dat de vestiging wordt opgeleverd.

Uiteraard stopt onze begeleiding niet op het moment dat de vestiging haar deuren opent. Vanaf dat punt ondersteunen wij je op het gebied van inkoop, productontwikkeling, marketing, trainingen, bedrijfsbegeleiding en distributie.

Button Franchise Werving

Latteart fotoWat wordt er van jou verwacht?

Iedereen die een onderneming begint moet investeren. Een Doppio Espresso franchise vestiging openen is daar geen uitzondering op. Om een vestiging te kunnen starten is een totale investering van € 240.000,- tot € 350.000,- nodig. Het exacte bedrag is afhankelijk van de grootte van het pand en de bouwkundige staat van het pand en nog een aantal andere factoren. Je eigen investering is minimaal 20% van de totale investering.

De franchisevergoedingen

Om gebruik te kunnen maken van onze franchiseformule, onze ondersteuning en expertise betaalt de franchisenemer franchisefees. Eenmalig berekenen wij een entreefee van € 16.500,-. Dit geeft je het recht een Doppio Espresso vestiging te openen en dient als gedeeltelijke dekking van de opstartkosten.

Verder vragen wij een jaarlijkse bijdrage van 7% van je omzet. Hiervan is 6% bestemd voor management- en administratieve ondersteuning. 1% is bestemd voor de marketing fee. Dit is een maandelijkse vergoeding t.b.v. de PR, product- en merkontwikkeling.

Geïnteresseerd?

Ben je enthousiast geworden en zie je jezelf staan in een eigen Doppio Espresso vestiging? Heb je passie voor het schenken en maken van de hoogste kwaliteit koffie en wil je die passie graag delen met je collega's en gasten? Heb je altijd al willen ondernemen en je aansluiten bij een dynamische organisatie? Stuur je gegevens naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  en wij nemen contact met je op.


Doppio Espresso Holding B.V.
Inz. Franchising
Nipkowweg 19
8501 XH Joure
Tel: 0513 - 419363

E-mail: franchise *at* doppio-espresso.nl

Doppio Espresso is erkend lid van:

           nfv logo los1      badge 

Wij zijn ook te vinden in de nationale franchisegids 
www.denationalefranchisegids.nl

 

doppio social media icons facebookdoppio social media icons linkedindoppio social media icons twitter

Contact

Doppio Espresso Hoofdkantoor
Tel: 0513 - 419 363

Doppio Espresso Franchise
Tel: 0513 - 419 363

Doppio Espresso Zakelijk en Webshop
Tel: 0513 - 820 138

(van maandag t/m vrijdag bereikbaar van 8.30-17.00 uur)

Doppio Winnaar AD koffietest 2008

Doppio Wint Jonge Ondernemersprijs 2010

doppio award 4

doppio award 6

doppio award 7

doppio award 8