Ons nieuwe logo

Plastic alternatieven

Duurzaam Doppio

Bij Doppio Espresso staat duurzaam voor een manier van werken waarbij de visie op de toekomst gericht is. Dit wordt breed in de organisatie uitgedragen. Groene stroom, spaar- of led-verlichting en zoveel mogelijk eerlijke producten inkopen, zijn logische keuzes die je als organisatie meeneemt in elke beslissing die je maakt. Duurzaamheid betekent bij Doppio Espresso niet sturen op keurmerken en logo’s, maar keuzes maken die voor gast, ondernemer en andere stakeholders op de lange termijn beter zijn.  In de geest van deze bredere visie wordt van de franchisenemers verlangd dat zij groene stroom afnemen, spaarlampen gebruiken en hun afval scheiden.

Onze koffie en thee komt bij kleinschalige leveranciers vandaan. We vinden het belangrijk om te weten waar onze producten vandaan komen, hoe ermee om gegaan wordt en hoe het bij onze gasten terecht komt. Leveranciers die het behoud van milieu nastreven en dezelfde normen en waarden hanteren als wijzelf. Betrokken ondernemerschap met oog voor omgeving, kwaliteit en ontwikkeling.  Wist je bijvoorbeeld dat onze theezakjes volledig afbreekbaar zijn?

Onze visie inzake plastic reductie
Op dit moment buigen we ons hoofd over het terugbrengen van de plastic vervuiling en willen we onze (plastic) afval-output terugbrengen.

Doppio draagt graag haar steentje bij aan een mooiere wereld. Van nature zijn wij geen voorlopers, je kunt ons zelfs een tikkie conservatief noemen. Vinden we dat erg? Nee. Als we iets doen, doen we het goed. Kwaliteit staat hierbij voorop. Daar horen duurzame en betrouwbare producten én leveranciers bij.  

Om écht iets te kunnen bereiken geloven we in het creëren van bewustwording bij onze ondernemers, maar zeker ook bij onze gasten. Is het echt nodig om een rietje in je drankje te steken? Of het deksel op je to go beker noodzakelijk? 

Wat wij nóg beter vinden dan alternatieven voor plastic, zijn herbruikbare producten. Want ook al zijn de deksels en rietjes afbreekbaar en minder belastend voor het milieu het blijven (single use) wegwerpartikelen. Het blijft dus afval, wat verwerkt moet worden en nog steeds in de natuur kan belanden.  

Wij zijn niet antiplastic, en zullen niet 100% plasticvrij worden, we geloven namelijk ook in de goede eigenschappen van plastic. Zo maakt plastic voedsel langer houdbaar, wat voedselverspilling tegengaat, want ook voedselverspilling is een belasting voor het milieu. Daarnaast speelt het hygiëne aspect ook een grote rol voor ons. Individueel verpakte koekjes en chocolaatjes vinden wij wel zo lekker. En natuurlijk, waar mooie, duurzame alternatieven zijn, maken we daar graag gebruik van. 

Als we echt willen inzetten op een duurzame en milieuvriendelijke oplossing, dan moeten we drastisch minder wegwerpplastic gebruiken. Deze markt is nog volop in ontwikkeling, wat ook onzekerheid en onduidelijkheid met zich meebrengt. Zo is overstappen op bioplastic (waaronder PLA) slechts een schijnoplossing, iets wat bij velen nog onbekend is.

We willen met name inzetten op reductie en hergebruik. Alles in één keer veranderen is helaas niet haalbaar, maar stap voor stap streven wij naar een duurzamere wereld met minder plastic afval.

minder plastic frontpage 7 2021 1680x660

doppio social media icons facebookdoppio social media icons linkedindoppio social media icons twitter

Contact

Doppio Espresso Hoofdkantoor
Tel: 0513 - 419 363

Doppio Espresso Franchise
Tel: 0513 - 419 363

Doppio Espresso Zakelijk en Webshop
Tel: 0513 - 820 138

(van maandag t/m vrijdag bereikbaar van 8.30-17.00 uur)

Doppio Winnaar AD koffietest 2008

Doppio Wint Jonge Ondernemersprijs 2010

doppio award 4

doppio award 6

doppio award 7

doppio award 8