Ons nieuwe logo
Could not load widget with the id 69.

Caffè Latte

Een koffie verkeerd op z’n Italiaans. Deze koffie is het beste te omschrijven als een grote, milde cappuccino zonder schuim. Hij heeft daardoor een wat lichtere kleur en een zachtere, romige smaak. Voor wie nog niet toe is aan een cappuccino of espresso. De latte leent zich goed voor smaaktoevoegingen als hazelnoot, vanille en caramel. 

shadow-end_900px

verse-melk3Melk - De witte motor

In een latte gebruiken we melk, verse volle melk. Dagverse melk heeft als grote voordeel dat deze heel delicaat is van geur en smaak. Door deze melk te gebruiken komen de aroma’s van de espresso beter naar voren. Volle melk heeft de meeste waardevolle ingrediënten en de meeste romigheid. Alleen met volle melk kun je het mondgevoel, de heerlijke textuur en afdronk krijgen die jouw caffè latte zo heerlijk maakt.

 

 

 

shadow-end_900px

 

 
Vakmanschap van de hand van de baristabarista_1

De zintuigen en kennis zijn enorm belangrijk voor onze baristi. Zij controleren elke extractie en stellen desgewenst de apparatuur steeds bij om keer-op-keer de beste extractie te krijgen. Daarnaast zorgen zij ook voor het fluweelzachte melkschuim. Door de juiste techniek met de juiste melk te combineren voegen we lucht toe, maar zonder enorme zeepbellen. Door de bellen door stoomkracht stuk te slaan creëren we yoghurt-achtig microschuim. Alleen deze textuur zorgt voor dat heerlijke mondgevoel. Bijkomend voordeel is dat we in staat zijn de cappuccino op een drinkklare temperatuur uit te ervaren, zodat je jouw cappuccino zo vers mogelijk kunt genieten.

shadow-end_900px

 
 
koffie-bonen

Gebrand op Kwaliteit

Onze koffiebonen die we gebruiken voor de espresso (en dus ook jouw latte) worden speciaal voor ons gebrand in Italië. Even boven Milaan zit een kleine artisanale branderij die oog heeft voor kwaliteit. Zij zijn gespecialiseerd in het creëren van hoogwaardige Italiaanse espresso melanges. Deze melange is onze tocht naar perfectie. Door samenwerking en kennisdeling, proberen we het beste haalbaar te bereiken. Je zult merken, omdat we kleine crops inkopen, dat gedurende het jaar, de espresso lichtjes van smaak veranderd, maar de signatuur hetzelfde blijft. Die signatuur is de hand van de vakman; onze melangeur.


shadow-end_900px

 

kvdw_1


Handbuilt Espresso Machine

Doppio Espresso werkt samen met Kees van der Westen voor de uitvoering en bouw van onze espresso machine. Dat maakt het verschil in jouw kop. Onze Mirage handgebouwd in een speciale Doppio Espresso configuratie. Kees is wereldwijd bekend om zijn vakmanschap en design. De afwerkkwaliteit van deze machine is op ongekende hoogte in de wereld van espressomachines. De meest belangrijke reden, echter, is de kwaliteit van espresso’s die de machine kan produceren. Keer op keer, bij rust of drukte is deze machine in staat om temperatuur en druk stabiel te beheersen. Iets wat een onmiskenbaar ingrediënt is voor de perfecte espresso. Dát maakt het verschil.

shadow-end_900px

 
Mondgeblazen Servies

Het wordt vaker gezegd: het zit ‘em in de details. Zo ook bij jouw caffe latte. Door te zorgen dat we een perfect stuk servies hebben, zorgen we voor een nog betere ervaring. Ook bij jouw latte is kritsch gekeken naar vorm, volume en looks. De inhoud van het dubbelwandige glas matcht precies bij de perfecte verhouding van espresso, de grotere hoeveelheid melk en het compacte melkschuim. Door het komvormige ontwerp “glijdt” de espresso in de kop en kan de barista heerlijk melk en melkschuim in de juiste verhouding uitschenken. En juist door die vorm, drinkt hij ook heerlijk. Bovendien zorgt het dubbelwandige design voor een isolerende werking. Op deze manier blijft je Latte langer op de juiste temperatuur.

 shadow-end_900px
 
Latte Art
Onze caffè latte wordt vaak uitgeserveerd met Latte Art - een kunstvorm zichtbaar in het schuim door menging van melkschuim en crema van de espresso. Dit wordt door vakkundige schenktechniek met de hand door de barista gedaan. Allemaal uit de pols en een duidelijke signatuur van de hand van de meester. Hieronder een simpele demo van hoe latte art wordt toegepast - Hier een appeltje
 
 
 
 

doppio social media icons facebookdoppio social media icons linkedindoppio social media icons twitter

Contact

Doppio Espresso Hoofdkantoor
Tel: 0513 - 419 363

Doppio Espresso Franchise
Tel: 0513 - 419 363

Doppio Espresso Zakelijk en Webshop
Tel: 0513 - 820 138

(van maandag t/m vrijdag bereikbaar van 8.30-17.00 uur)

Doppio Winnaar AD koffietest 2008

Doppio Wint Jonge Ondernemersprijs 2010

doppio award 4

doppio award 6

doppio award 7

doppio award 8