Ons nieuwe logo

Over ons

Over ons

peterIn 2006 schreef Peter van Eijl tijdens zijn studie zijn plan voor een espressobar die hoogwaardige koffie bereikbaar kon maken voor het grote publiek. Niet zo maar koffie, maar de beste koffie. In deze tijd waren espressobars nog niet veel gezien in het Nederlandse straatbeeld. Door zijn historie van espresso, passie en enthousiasme ging hij eerst alle facetten van de ambacht uitschetsen. Door contact te krijgen met machinebouwers, ambachtelijke branders en vele anderen probeerde hij iets te bouwen dat het beste bracht in het land van espresso. Het plan werd een boekwerk, en de basis voor een nieuw concept: Doppio Espresso. De naam heeft bijzondere twee betekenissen voor de eigenaren Peter van Eijl en Jonathan Teoh. Ten eerste omdat wij als "Doppio Espresso" overtuigd zijn en aantoonbaar mogelijk maken dat de dubbelshot extractie superieur en stabieler is dan de enkelshot. Daarnaast was het aloude traditie om met de broers tijdens de roadtrip na het passeren van de Italiaanse grens een caffè doppio (doppio espresso) te drinken.

In 2007 verbouwde Peter samen met vrienden, familie en anderen de eerste vestiging. Met haar 185 vierkante meter werd het meteen een flagship espressobar. In april 2007 was het zo ver en opende de vestiging haar deuren aan de Brugstraat nummer 6 in Groningen. Het was duidelijk opgezet als pilot. Door te communiceren met andere baristi, professionals en vooral gasten kreeg de espressobar en de menukaart snel vorm. Het team werd groter en al snel moest er op kantoor in Joure versterking komen. Mede-eigenaar Jonathan Teoh kwam toevallig langs op dit kantoor, maar kon zijn passie voor horeca niet verhullen. Een gesprek volgde en vrij snel sloot hij zich aan bij het jonge bedrijf. In midden 2008 kwam een grote uitdaging, er moest verse lunch komen op de vestiging. Gasten mochten in het verleden al eten in de zaak, maar lunch werd er nog niet bereid. Er moest per definitie een vers bereidde lunch worden met dezelfde passie als de koffie. Jonathan Teoh, afgestudeerd op de Hotelschool in Leeuwarden op Franchiserelaties greep deze uitdaging met beide handen aan. Door te werken met een modulaire keuken kon er versgebakken, gesneden en belegd worden. Eigen receptuur en fantastische ingredienten werden speerpunten van deze keuken.

koffietestTijdens het testen van de nieuwe keuken werd de koffie getest door een heel ander team. Het Algemeen Dagblad was namelijk bezig met de Nationale Koffietest. De uitslag was uitmuntend. De "jonge" ondernemers kwamen nieuw binnen in de top 100 op nummer 1. Deze overwinning bracht de onafhankelijke speler Doppio Espresso het momentum om uit te kunnen breiden en zo meer goede koffie te brengen naar iedereen.

De tweede espressobar was een nieuw project in Rotterdam. Yvonne de Klerck en haar team waren bezig met een prachtig nieuw Ronald McDonald Kinderhuis aan het Sophia Kinderziekenhuis. Onze vestiging moest in zes weken voltooid worden voor de burgemeester het complex kwam openen. Met de verf nog nat speelde de band voor ons pand tijdens de opening. Het fantastische ontvangst van het Rotterdamse publiek smaakte naar meer.

Inmiddels zijn we hard aan het groeien om zo onze passie voor koffie naar iedereen te kunnen brengen.

Passie

Met het oprichten onze espressobar proberen we onze passie voor koffie en ambacht over te brengen op onze gasten. Het genieten van een heerlijke cappuccino of espresso op een terras in Italië, maar dan in je eigen woonplaats; dat willen wij onze gasten laten beleven.

Doppio Espresso is niet alleen een Italiaanse naam, maar heeft ook sterke banden met het land. De huismelange wordt er nog steeds ambachtelijk gebrand en de theemelanges worden er gecreerd. Daarnaast komen ook vele vleeswaren uit Italië. Door de nauwe samenwerking met koffiebranders en theemelangeurs kunnen wij de kwaliteit en versheid van onze producten controleren/garanderen/waarborgen. We bezoeken dan ook met regelmaat Italië om met onze leveranciers te overleggen en om inspiratie en ideeën op te doen (en om te genieten) van de Italiaanse koffiecultuur.

In 2010 zijn we de trotse winnaar geworden van de Jonge Ondernemersprijs. De jury sprak lovend over Doppio Espresso vanwege onze visie, durf en doorzettingsvermogen. In relatief korte tijd is Doppio Espresso een kwaliteitsmerk op de koffiemarkt geworden. Een prestatie waar wij erg trots op zijn en ons motiveert …

De beste zijn in kwaliteit, service en beleving. Dat is waar wij als eigenaren van Doppio Espresso voor staan. Wij werken met passie en toewijding, in alles wat we doen. Zo hopen we onze gasten de beste koffie-ervaring te laten beleven. Kwaliteit vertaalt zich niet alleen naar de producten maar ook naar de service en de inrichting. Wij streven naar een totaalbeleving voor de gast en willen als merkbeleving diepe indruk maken op de gasten en voorbijgangers. Dit alles kunnen we natuurlijk niet alleen. Samen met onze franchisenemers, collega's, partners en vrienden maken we dit mogelijk onder de noemer Doppio Espresso.

Voor de toekomst hebben wij een duidelijke visie voor ogen; een onderscheidend merk gebouwd op passie met respect voor grondstoffen en ambacht. We willen onze gasten meenemen in een unieke smaak- en service beleving, waarbij we gebruikmaken van mooie, verse en natuurlijke producten. Wij hopen dat jij hier net zo van geniet als wij…

Tot snel!

Peter van Eijl
Jonathan Teoh

Deze samenvatting van onze geschiedenis is opgesteld door en met het Team van Doppio Espresso

doppio social media icons facebookdoppio social media icons linkedindoppio social media icons twitter

Contact

Doppio Espresso Hoofdkantoor
Tel: 0513 - 419 363

Doppio Espresso Franchise
Tel: 0513 - 419 363

Doppio Espresso Zakelijk en Webshop
Tel: 0513 - 820 138

(van maandag t/m vrijdag bereikbaar van 8.30-17.00 uur)

Doppio Winnaar AD koffietest 2008

Doppio Wint Jonge Ondernemersprijs 2010

doppio award 4

doppio award 6

doppio award 7

doppio award 8