Ons nieuwe logo
Could not load widget with the id 69.

Cappuccino

De klassieker

coffee-header-cappuccino

 

Dit is de klassieker en lieveling uit de wereld van espresso. Zoals de Italianen het drinken; bestaande uit één derde espresso, één derde melk en opgetopt met één derde schuim. De perfecte verhouding! De espresso is verzacht door de gestoomde melk en mengt zachtjes met het microschuim. 

Alleen met de beste ingrediënten, gereedschap en vakmanschap kun je het beste resultaat creëren. Daarom laten we graag zien dat wij tot in de details het verst mogelijk gaan een cappuccino van ongekende kwaliteit voor jou op tafel te zetten.

 

 
verse-melk3

Verse volle melk

De melk die wij gebruiken voor jouw cappuccino wordt dagvers geleverd. Dagverse melk heeft als grote voordeel dat deze heel delicaat is van geur en smaak. Door deze melk te gebruiken komen de aroma’s van de espresso beter naar voren. Volle melk heeft de meeste waardevolle ingrediënten. Alleen met volle melk kun je de romigheid en heerlijke textuur krijgen die wij graag in jouw cappuccino zien.

Meer informatie over zelf melk opschuimen vind je hier...

 

 

 

shadow-end_900px

 
barista_1


Vakmanschap van de hand van de barista

De zintuigen en kennis zijn enorm belangrijk voor onze baristi. Zij controleren elke extractie en stellen desgewenst de apparatuur steeds bij om keer-op-keer de beste extractie te krijgen. Daarnaast zorgen zij ook voor het fluweelzachte melkschuim. Door de juiste techniek met de juiste melk te combineren voegen we lucht toe, en gaan we door naar een tweede stadium; door de bellen met behulp van stoomkracht stuk te slaan creëren we yoghurt-achtig microschuim. Alleen deze textuur zorgt voor dat heerlijke mondgevoel. Bijkomend voordeel is dat we in staat zijn de cappuccino op een drinkklare temperatuur uit te ervaren, zodat je jouw cappuccino zo vers mogelijk kunt genieten.shadow-end_900px

 
 
koffie-bonen

Gebrand op Kwaliteit

Onze koffiebonen die we gebruiken voor de espresso (en dus ook jouw cappuccino) worden speciaal voor ons gebrand in Italië. Even boven Milaan zit een kleine artisanale branderij die oog heeft voor kwaliteit. Zij zijn gespecialiseerd in het creëren van hoogwaardige Italiaanse espresso melanges. Deze melange is onze tocht naar perfectie. Door samenwerking en kennisdeling, proberen we het beste haalbaar te bereiken. Je zult merken, omdat we kleine crops inkopen, dat gedurende het jaar, de espresso lichtjes van smaak veranderd, maar de signatuur hetzelfde blijft. Die signatuur is de hand van de vakman; onze melangeur.


shadow-end_900px

 

kvdw_1


Handbuilt Espresso Machine

 

Doppio Espresso werkt samen met Kees van der Westen voor de uitvoering en bouw van onze espresso machine. Dat maakt het verschil in jouw kop. Onze Mirage handgebouwd in een speciale Doppio Espresso configuratie. Kees is wereldwijd bekend om zijn vakmanschap en design. De afwerkkwaliteit van deze machine is op ongekende hoogte in de wereld van espressomachines. De meest belangrijke reden, echter, is de kwaliteit van espresso’s die de machine kan produceren. Keer op keer, bij rust of drukte is deze machine in staat om temperatuur en druk stabiel te beheersen. Iets wat een onmiskenbaar ingrediënt is voor de perfecte espresso. Dát maakt het verschil.shadow-end_900px

 

 
Mondgeblazen Servies

Het wordt vaker gezegd: het zit ‘em in de details. Zo ook bij jouw cappuccino. Door te zorgen dat we een perfect stuk servies hebben, zorgen we voor een nog betere cappuccino. Voor sommigen “gewoon een kopje” is voor ons kans om het goede voorbeeld te geven. De inhoud van het dubbelwandige glas matcht precies bij de perfecte verhouding van espresso, melk en melkschuim. Door het komvormige ontwerp “glijdt” de espresso in de kop en kan de barista heerlijk melk en melkschuim in de juiste verhouding uitschenken. En juist door die vorm, drinkt hij ook heerlijk. De juiste verhouding van schuim, espresso en melk, “glijden” als het ware het kopje uit.

  
 

doppio social media icons facebookdoppio social media icons linkedindoppio social media icons twitter

Contact

Doppio Espresso Hoofdkantoor
Tel: 0513 - 419 363

Doppio Espresso Franchise
Tel: 0513 - 419 363

Doppio Espresso Zakelijk en Webshop
Tel: 0513 - 820 138

(van maandag t/m vrijdag bereikbaar van 8.30-17.00 uur)

Doppio Winnaar AD koffietest 2008

Doppio Wint Jonge Ondernemersprijs 2010

doppio award 4

doppio award 6

doppio award 7

doppio award 8