Ons nieuwe logo
Could not load widget with the id 71.

Pu Erh

Pu Erh thee heeft aardse tonen en een uniek, uitgesproken aroma. In China gelooft men traditioneel dat het bijdraagt in de spijsvertering en cholesterol verlaagt.

Pu Erh onderscheidt zich duidelijk van zwarte thee en moet daarom ook in een aparte categorie geplaatst worden. Het zit hem in de fermentatie die radicaal anders is. Na het verwelken worden de bladeren verwarmd tot zeer hoge temperaturen (ongeveer 300 °C) waarbij alle enzymen worden gedood. De bladeren worden vervolgens bevochtigd met waterdamp, gevuld in speciale doeken en "gemasseerd". Op dit punt begint een zogenaamde na-gisting veroorzaakt door bacteriën. Dit wordt meerdere malen herhaald. Aan het einde van het fabricageproces wordt pu erh vaak samengedrukt in verschillende vormen (tegels, pellets, vogelnesten). De resulterende thee kan direct worden geconsumeerd of opgeslagen, voor zeer lange periodes. Het is de enige thee die in complexiteit en waarde verhoogt met het verstrijken van de tijd. De smaak is onderscheidend en doet denken aan hout of vochtige aarde en wordt geleidelijk "op leeftijd" steeds genuanceerder. De afgelopen tijd is pu erh thee zeer populair geworden in westerse landen vanwege zijn gezondheidbevorderende imago en zijn lage niveau van cafeïne.

  • puerh detailsPu Erh
    Pu erh thee, kokosnoot

    De Pu Erh thee is misschien wel het meest esoterische van de Chinese rassen, die van oudsher helpt in de spijsvertering en om het cholesterolgehalte te verlagen. Zijn aardse geur is uitgesproken, en het samenbrengen met kokosnoot geeft een bijzonder geslaagde melange.

  • Pu Erh thee van Blend

doppio social media icons facebookdoppio social media icons linkedindoppio social media icons twitter

Contact

Doppio Espresso Hoofdkantoor
Tel: 0513 - 419 363

Doppio Espresso Franchise
Tel: 0513 - 419 363

Doppio Espresso Zakelijk en Webshop
Tel: 0513 - 820 138

(van maandag t/m vrijdag bereikbaar van 8.30-17.00 uur)

Doppio Winnaar AD koffietest 2008

Doppio Wint Jonge Ondernemersprijs 2010

doppio award 4

doppio award 6

doppio award 7

doppio award 8