Ons nieuwe logo

Bijzondere koffiemomenten met Doppio Espresso tijdens Amsterdam Coffee Festival

Over 2 weken is het zover; het Amsterdam Coffee Festival gaat van start. En vol trots laten wij weten dat wij erbij zijn.

In navolging van het succes van The London Coffee Festival, brengt organisator Allegra Events het podium voor koffie naar Nederland. In Londen is het al jaren een populair evenement waar iedereen die van koffie houdt of werkzaam is in de koffiewereld elkaar vindt. Ook in Nederland heeft de koffiecultuur zich de afgelopen jaren enorm ontwikkeld en hebben moderne koffiebars zoals Doppio Espresso een vaste plek in de dagelijkse routine van veel Nederlanders gekregen.

Tijdens hét evenement voor professionals en koffieliefhebbers zal Doppio Espresso bezoekers verblijden met heerlijke koffie. In samenwerking met White Rabbit wordt een Coffee Tree opgetogen. In een kunstzinnige versie van de koffieboom hangen koffiekopjes van Doppio Espresso waar bezoekers herinneringen aan hun mooiste koffiemomenten in kunnen hangen, terwijl ze genieten van hun koffie. Het idee achter de koffieboom is een momentje rust creëren en herinneringen ophalen: “Koffie verbindt, verenigt en schept een band. Koffie is in onze cultuur een werkwoord geworden. Koffie doen, de meest laagdrempelige manier van afspreken. Uit zo'n koffie doen momentje ontstaan bijzondere dingen. Iedereen herinnert zich wel iets. In deze boom worden deze verhalen verzameld en zal het 'koffie doen' zichtbaar worden gemaakt.”

Het festival biedt bezoekers verder inspirerende demonstraties van prijswinnende baristi, werkzaam in de beste espressobars van Europa. Ook voor de nieuwste producten en laatste trends op het gebied van koffie muziek, kunst, street food, koffiecocktails en meer ben je tijdens het Amsterdam Coffee Festival op het goede adres. Kortom, kom genieten van een super toffe, inspirerende en leerzame dag.

Voor alle gepassioneerde koffieliefhebbers: het Amsterdam Coffee Festival vindt 2 en 3 mei plaats op de NDSM Werf, te Amsterdam. Informatie over het evenement en kaartverkoop vind je op: www.amsterdamcoffeefestival.com

 

Brand new, new brand

 

Espressobarketen Doppio Espresso heeft een nieuw logo, dat innovatie en vooruitstrevendheid uitstraalt en voor een stukje herkenbaarheid moet zorgen. Het nieuwe beeldmerk weerspiegelt de kernwaarden van het jonge succesvolle bedrijf.

Een nieuw jaar, nieuwe mogelijkheden en kansen. Hoe beter te beginnen dan met de lancering van een nieuw logo. Doppio Espresso begint 2014 met de uitrol van een nieuw beeldmerk. Het nieuwe logo werd eind december aan de ondernemers gepresenteerd. “We willen met onze nieuwe merkidentiteit uitdrukken waar we voor staan en de groei die we de afgelopen jaren hebben doorgemaakt.”

Doppio Espresso is al geruime tijd bezig met het ontwikkelen van een onderscheidend en passend beeldmerk. Het oude logo bestaande uit 2 boontjes was te generiek en niet onderscheidend en kenmerkend genoeg voor het bedrijf. De formule is de afgelopen jaren enorm gegroeid en de kernwaarden zijn vastgelegd. Hier hoort een beeldmerk bij dat het bedrijf representeert.

Achter het nieuwe logo zit een verhaal. De unieke vorm van het huidige logo DOPPIO ESPRESSO, dat sinds de start van het bedrijf bestaat, komt terug in het beeldmerk. De letters D en P uit DOPPIO vormen de basis. De binnenzijde van de D en P is vertaald naar een druppel.
De druppel is vloeistof. Vloeistof is vloeibaar. Vloeibaarheid is een weerspiegeling van vooruitgang en innovatie. En dit is precies waar eigenaren Peter van Eijl en Jonathan Teoh voor staan. De komende jaren blijft de focus op kwaliteit en innovatie liggen. Doppio Espresso wil de beste zijn in kwaliteit, service en beleving. Vanuit het opleidingscentrum in Joure werkt Doppio Espresso aan de ontwikkeling van hun concept, zodat ze gasten blijvend kunnen verrassen met superieure koffie-innovaties en buitengewone momenten.

In de top van de druppel komen vakmanschap en techniek samen. De voortuitgang die het bedrijf doormaakt is zichtbaar in de schenkende beweging van het beeldmerk. De passie en energie van alle ondernemers en werknemers worden weerspiegelt door de vorm.

Het logo zal een prominente plaats op alle uitingen krijgen. 

 

LACTOSE VRIJdag

 

Doppio Espresso en Campina organiseren Gratis Lactose Vrije Cappuccinodag

Doppio Espresso en Campina hebben heerlijk nieuws voor iedereen die dol is op melk, maar lactose-intolerant is. De lactosevrije melkdrank van Campina is binnenkort, naast de vertrouwde verse volle melk, verkrijgbaar bij Doppio Espresso. De cappuccino smaakt met Lactose Vrij nog net zo lekker als met gewone melk, het bevat alleen geen lactose meer. Nu kan iedereen zorgeloos genieten van de cappuccino’s en andere melkkoffies.

Voor veel mensen is een cappuccino onderdeel van een dagelijks ritueel. Melk, en dus cappuccino drinken is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Zo kunnen mensen die lactose-intolerant zijn de melksuiker, lactose, niet goed verteren. Vorig jaar introduceerde Campina een verse lactosevrije melkdrank die met behulp van nieuwe filtertechniek exact hetzelfde smaakt als gewone halfvolle melk. Zo kunnen nu ook mensen die lactose-intolerant zijn, genieten van al het goede van melk en melk gerelateerde producten.

Uit consumentenonderzoek is gebleken dat mensen met lactose-intolerantie dit product omarmen. Omdat Doppio Espresso pretendeert er voor iedereen te zijn, hebben zij lactosevrije melk van Campina in hun assortiment opgenomen. De espressobarketen wil iedereen laten genieten van hun cappuccino’s en andere melkkoffies.

Om dit te vieren en iedereen kennis te laten maken, organiseert Doppio Espresso in samenwerking met FrieslandCampina vrijdag 24 januari LACTOSE VRIJdag. Deze dag worden in alle 23 vestigingen van Doppio Espresso de hele dag gratis cappuccino’s uitgedeeld.
Het doel is alle mensen, dus ook met lactose-intolerantie, een waanzinnige cappuccino-ervaring te laten beleven. De dag wordt gepresenteerd als een feestje; het is een traktatie voor gasten met lactose-intolerantie, ook zij kunnen nu genieten van cappuccino’s. Uiteraard kunnen gasten ook nog voor de klassieke cappuccino bij Doppio Espresso terecht.

We zien je graag vrijdag 24 januari in een van onze vestigingen! Kijk op www.doppio-espresso.nl/vestigingen voor een Doppio Espresso vestiging in de buurt.

In het nieuws 

 

 

Doppio Espresso wint European Coffee Award

Nederlandse koffieketen Doppio Espresso beste van de Benelux 

Woensdagavond heeft Doppio Espresso de European Coffee Award voor “Best Coffee Chain – Benelux” in ontvangst genomen. De prijs werd in Parijs tijdens het jaarlijkse European Coffee Symposium uitgereikt, waarbij meer dan 400 koffieprofessionals aanwezig waren.

Tijdens het belangrijkste en grootste evenement voor de koffie en de food-to-go sector, werd bekend gemaakt dat Doppio Espresso zich de beste koffieketen van de Benelux mag noemen. Hiermee versloeg de jonge espressobarketen o.a. de grote koffieketens Coffee Company, Starbucks en Le Pain Quotidien. Daarnaast kregen de eigenaren Peter van Eijl en Jonathan Teoh beide de “Outstanding Contribution to the European Coffee Industry Award” overhandigd voor hun bijdrage aan de koffiecultuur. De European Coffee Awards worden jaarlijks uitgereikt en komen tot stand door stemmen van meer dan 10.000 executives uit de koffie- en foodindustrie in Europa.

Eigenaren Peter van Eijl en Jonathan Teoh zijn enorm trots, vereerd en blij met deze prijs en bedanken alle iedereen die op hun gestemd heeft: “We bedanken alle mensen die ons de afgelopen jaren gesteund hebben en in ons geloven. Deze prijs het resultaat van super veel werk door alle mensen die bij Doppio Espresso betrokken zijn! Franchisenemers, medewerkers en ons hoofdkantoorteam, allemaal super bedankt. Er zijn veel mooie bedrijven die hier winnen. We zijn erg vereerd dat we daar tussen staan.

De afgelopen 6 jaar hebben we altijd keihard gewerkt met één doel voor ogen: de beste zijn. Dat komt terug in alles wat we doen. We willen dat onze gasten de beste beleving hebben, we willen dat onze koffie de beste is en we willen de beste organisatie zijn zodat onze ondernemers kunnen excelleren. Het winnen van deze prijs is een erkenning voor de manier waarop Doppio Espresso omgaat met kwaliteit en streeft naar het beste. Het werkt enorm motiverend voor de toekomst, we zullen ons blijven inzetten om het ultieme doel te bereiken: de beste zijn in kwaliteit, service en beleving.”

Doppio Espresso is zes jaar geleden in Groningen begonnen maar weet via een franchiseformule landelijk steeds meer mensen te bereiken en heeft een behoorlijk netwerk aan winkels op weten te bouwen. Door gedisciplineerd om te gaan met mogelijkheden, samenwerkingen aan te gaan en open te staan voor verbetering is Doppio Espresso de afgelopen jaren gegroeid tot een belangrijke speler op de koffiemarkt. Het winnen van de European Coffee Award komt bovenop de reeds behaalde prijzen de afgelopen 5 jaar: Winnaar AD Koffietest, Jonge Ondernemersprijs, The Belgium Netherlands CoffeeGuide Top 25, Beste Koffieketen en Publieksprijs Misset Horeca Koffie Top 100.

Meer nieuws over de European Coffee Awards:

http://www.franchiseformules.nl/nieuws_item/id/6600/Nederlandse_koffieketen_Doppio_Espresso_beste_van_de_Benelux

http://denationalefranchisegids.nl/franchisenieuws/doppio-espresso-wint-european-coffee-award/

http://www.specialtycoffee.nl/nieuws/recent/artikel/1487/european-coffee-award-voor-doppio-espresso/

http://koffie.blog.nl/algemeen/2013/11/28/koffieketen-doppio-espresso-de-beste-van-de-benelux

http://www.liwwadders.nl/doppio-espresso-beste-koffieketen-benelux/#.UpdPdcRLMUY

http://www.joustercourant.nl/nieuws/23085/internationale-onderscheiding-voor-doppio-espresso/

http://www.scoop.it/t/il-giornale-di-lella-news-from-italy-italiaans-nieuws/p/4011788106/2013/11/28/european-coffee-award-voor-doppio-espresso-specialty-coffee

http://leeuwarden.nieuws.nl/nieuws/20131128/Doppio-Espresso-beste-koffieketen-Benelux

http://www.outofhome-shops.nl/13540/doppio-espresso-beste-koffieketen-benelux

http://www.lunchroom.nl/nieuws/doppio-espresso-beste-koffieketen-17188/ 

 

Doppio Espresso in race voor European Coffee Award

Trots! Dat was onze eerste reactie toen we lazen dat we genomineerd zijn voor de "Best Coffee Chain - Benelux". 

Vorige week is bekend gemaakt dat we sowieso tot de top 3 behoren!! Op 27 november wordt in Parijs bekend gemaakt welke plek in de top 3 wij gewonnen hebben. Dit zal gebeuren tijdens het jaarlijkse European Coffee Symposium. De winnaars worden enkel gekozen door mensen werkzaam in de koffie- en foodservice industrie, wat deze awards de meest prestigieuze maakt binnen het vakgebied.

We nemen het o.a. tegen Starbucks, Coffee Company en La Place en het zou fantastisch zijn als we met deze award onder onze arm voorwaarts kunnen om het volgend jaar nog beter te doen dan dit jaar.

Hieronder een aantal artikelen:

http://franchiseplus.nl/nieuws/Doppio-Espresso-in-de-race-voor-European-Coffee-Award.html

http://koffie.blog.nl/algemeen/2013/11/14/doppio-espresso-de-race-voor-european-coffee-award

http://www.outofhome-shops.nl/13410/doppio-en-la-place-in-race-voor-europese-award

Doppio Espresso twee keer beste van de provincie

Doppio Espresso Hilversum mag zich de beste koffiezaak van Noord-Holland noemen en Zwolle is de beste koffiezaak van Overijssel. Negen verschillende provincies komen al terug in de top-10, waarmee de top van de lijst mooi landelijk gespreid is. Alleen Limburg heeft twee bedrijven bij de beste tien. Hieronder de lijst:

Provincie Bedrijf, plaats Positie
Drenthe Bella Sardegna, Roden 74
Flevoland IJspressi, Almere 3
Friesland 't Smelnehûs, Drachten 8
Gelderland Semmelink, Lochem 4
Groningen 't Feithhuis, Groningen 9
Limburg Café la Clé, Maastricht 6
Noord-Brabant Coffeelovers Van Piere, Eindhoven 10
Noord-Holland Doppio Espresso, Hilversum 5
Overijssel Doppio Espresso, Zwolle 34
Utrecht The Village Coffee & Music 1
Zeeland Pays de Mer, Terneuzen 57
Zuid-Holland Vienna Konditorei, Den Haag 2

bron: http://www.missethoreca.nl/Cafe/Nieuws/2013/9/Koffie-Top-100-2013-de-besten-per-provincie-1358240W/?dossier=64664&widgetid=0 

doppio social media icons facebookdoppio social media icons linkedindoppio social media icons twitter

Contact

Doppio Espresso Hoofdkantoor
Tel: 0513 - 419 363

Doppio Espresso Franchise
Tel: 0513 - 419 363

Doppio Espresso Zakelijk en Webshop
Tel: 0513 - 820 138

(van maandag t/m vrijdag bereikbaar van 8.30-17.00 uur)

Doppio Winnaar AD koffietest 2008

Doppio Wint Jonge Ondernemersprijs 2010

doppio award 4

doppio award 6

doppio award 7

doppio award 8