Ons nieuwe logo

Allereerste Doppio Espresso Barista Kampioenschappen

Zondag 14 oktober was het zover. De eerste Doppio Espresso Barista Kampioenschappen werden georganiseerd bij Cocoon Coffee in Nijmegen. De baristi van Doppio Espresso streden tegen elkaar; wie zet de beste espresso, cappuccino en maakt de mooiste eigen koffiecreatie? 

De ingrediënten om mee te jammen bij de signatures waren eindeloos. De meest bijzondere creaties zijn voorbij  gekomen: espresso met sambucaslagroom, fruitige espresso in een uitgeholde kiwi, cornetto filterkoffie en Ethiopische espresso met slagroom van amandelen en limoen.

Tijdens een zenuwslopende finale moesten er binnen 15 minuten 2 espresso’s, 2 cappuccino’s en 2 signature drinks gemaakt worden. De uiteindelijke winnaar werd door de topjury, bestaande uit Moniek Smit (koffiejuf, baristatrainer, koffieblogger), Liesbeth Sleijster (voormalig nr. 3 van de wereld) en Peter van Eijl (eigenaar Doppio Espresso) bekend gemaakt. De jury concludeerde dat het niveau van alle kandidaten was erg hoog was en er zijn veel talentvolle en leergierige baristi gespot.

Stefan (Doppio Espresso Den Haag) is de gelukkig winnaar van het allereerste Doppio Espresso Barista Kampioenschappen. Hij werd overladen met prijzen en ging met een wisselbokaal, een workshop bij Koffieschool Leopold en een Technivorm naar huis. Trisha (Doppio Espresso Arnhem) en Thijs (Doppio Espresso Rotterdam) eindigden op de 2e en 3e plaats.

Het doel van de kampioenschappen was kennis delen en het enthousiasme vergroten. Alle ingrediënten voor een fantastische dag waren aanwezig. Er komt zeker een herhaling!

Op www.facebook.com/Doppio vind je nog meer foto's van onze barista kampioenschappen!

doppio social media icons facebookdoppio social media icons linkedindoppio social media icons twitter

Contact

Doppio Espresso Hoofdkantoor
Tel: 0513 - 419 363

Doppio Espresso Franchise
Tel: 0513 - 419 363

Doppio Espresso Zakelijk en Webshop
Tel: 0513 - 820 138

(van maandag t/m vrijdag bereikbaar van 8.30-17.00 uur)

Doppio Winnaar AD koffietest 2008

Doppio Wint Jonge Ondernemersprijs 2010

doppio award 4

doppio award 6

doppio award 7

doppio award 8