Ons nieuwe logo

Doppio Espresso - The Wall


De vestiging in Utrecht is net open gegaan!
Gelegen in het nieuwe winkelcentrum The Wall is het
heerlijk genieten op een gunstige locatie naast de A2.

Klik hier voor meer info

Doppio Espresso in de race voor Ondernemersprijs (misset)

De koffieformule Doppio Espresso van de jonge ondernemer Jonathan Teoh is genomineerd voor de Jonge Ondernemersprijs van het Noorden. Doppio Espresso is het enige horecabedrijf onder de negen genomineerden.

Jonathan Teoh van Doppio

Zowel voor de provincies Groningen, Friesland en Drenthe zijn drie bedrijven geselecteerd. Doppio Espresso is één van de drie genomineerden uit de provincie Friesland.

De negen finalisten moeten zich tot aan de finale op 23 november presenteren op diverse bijeenkomsten in eigen provincie. De publiciteit die daaruit voortvloeit, levert punten op. Ook is er een sms-actie gekoppeld aan de wedstrijd.

Op de finaleavond op 23 november wordt een winnaar per provincie uitgeroepen en wordt de overall winnaar van De Jonge Ondernemersprijs van het Noorden bekendgemaakt.

Zie ook

 

woensdag 22 september 2010, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Link naar het artikel

Doppio Espresso groeit hard (Out.Of.Home)

JOURE – Koffieformule Doppio Espresso opent vrijdag haar vierde vestiging in Utrecht. De zaak in het nieuwe winkelcomplex The Wall is de opmaat naar meer winkelopeningen. Doppio Espresso opent nog dit jaar in Joure, Zwolle en Hilversum.

Dit bevestigen oprichter Peter van Eijl van Doppio Espresso en zijn compagnon Jonathan Teoh aan Out.of.Home Shops. Behalve de McDonald’s, BCC, Saturn en Karwei kent The Wall - het winkelcentrum nabij de A2 in Utrecht - vanaf vrijdag ook een Doppio Espresso. Het gaat om een zaak van ruim 100 vierkante meter. Er worden tal van soorten koffie verkocht, evenals thee en verse broodjes. De zaak wordt in eerste instantie gerund door de directe van Doppio zelf. “We werken het liefste samen met franchisenemers. Zij zitten korter op de zaak. Logisch, het gaat vaak om eigen geld en zij hebben belang bij een hoge omzet en winst. Maar omdat franchisers in de opstartfase van vestigingen niet altijd voor handen zijn, kiezen wij er ook dikwijls voor om het in eigen beheer te doen. Zo ook nu.”

Uitrol
Doppio Espresso beschikt momenteel over drie zaken in Groningen, Rotterdam en Alkmaar. De formule is al dikwijls onderscheiden. Zo won het eerder de AD Koffietest en nu zijn de ondernemers in de race voor de 'Jonge Ondernemersprijs van het Noorden'. Het succes smaakt naar meer. “Uiteindelijk gaan we er van uit dat we begin 2013 in Nederland zo’n twintig Doppio espressobars hebben. Daarna kunnen we naar het buitenland kijken, al zijn we daar ook nu al niet blind voor.” Als eerste zijn nu Joure, Zwolle en Hilversum aan de beurt. Over concurrentie op de locaties zitten de ondernemers niet in. Van Eijl: “De markt is nog lang niet verzadigd. We zijn de taart nog aan het bakken, het verdelen komt pas later.”

Zie voor het complete interview met de directie van Doppio Espresso de komende uitgave van Out.of.Home Shops.

Link naar artikel

Doppio Espresso is Finalist JOP 2010

Tijdens de halve finale van de Jonge Ondernemersprijs van het Noorden op woensdag 15 september is
Doppio Espresso genomineerd als één van de drie Friese Finalisten.

Jonathan en Peter van Doppio

Lees meer

Doppio Espresso halve finalist JOP 2010

Maandag 13 september is bekend geworden dat Doppio Espresso halve finalist is voor de Jonge Ondernemersprijs 2010.
Deze jaarlijkse prijs wordt uitgereikt aan de beste jonge ondernemer van Noord Nederland.

Op woensdag 15 september zal tijdens een dagvullende halve finale bekend worden welke 9 bedrijven op 23 november
strijden om de felbegeerde titel van Jonge Ondernemer 2010

Het artikel van de Leeuwarder Courant

 

Jouster Duo verovert koffiemarkt (Friesch Dagblad)

Meta Groot Antink
Vijfentwintig en zevenentwintig jaar zijn ze, de directieleden van Doppio Espresso. Ondanks hun jonge leeftijd bestormen ze vanuit het Jouster hoofdkantoor de Nederlandse koffiemarkt. In augustus opent de vierde vestiging haar deuren in de Utrechtse Shopping Mall. Volgend jaar is Leeuwarden aan de beurt.
Doppio Espresso is afgeleid van ‘dubbel’ en refereert aan de dubbele espresso die in Italië zo populair is. In de vestigingen van de Doppio Espresso, waar zowel koffie, thee als broodjes worden geserveerd en afgehaald, is het Italiaanse accent merkbaar in het hippe interieur en de mooie spullen. Maar ook in de inhoud van het kopje, want de exclusieve koffiebonen en theebladeren worden rechtstreeks uit Italië geïmporteerd.
Aan het hoofd van Doppio staan Peter van Eijl (25) en Jonathan Teoh (27). Van Eijl startte in 2007 met zijn eerste espressobar, nadat hij in Amerika de kunst van de koffie als lifestyle ontdekte. Een jaar nadat Groningen zijn eigen Doppio kreeg, won de keten de koffietest in het Algemeen Dagblad. Dat was weer aanleiding tot een andere opdracht om binnen vijf weken een koffiecorner op te zetten in het Rotterdamse Ronald McDonald Huis, vlakbij de Erasmus Universiteit en het Sophia Kinderziekenhuis. ,,Ons doel is om twintig zaken in vijf jaar tijd op te zetten. In franchisevorm, want dat kunnen we zelf natuurlijk nooit allemaal in de hand houden”, vertelt Van Eijl.
 

Vers of vers

Het beleid is om daarbij niet uit te gaan van de kosten, maar uit te gaan van de consument. ,,En dan ook echt. Kijk hoe belangrijk koffie in Amerika is. Zoveel soorten, zoveel smaken. Alles vers gebrand en helemaal afgestemd op jouw smaak. Als je dat doet, maakt het niet meer uit of het tien of twintig cent duurder is dan een middelmatige kop koffie. Koffie drinken moet echt een feestje zijn, dat is onze gedachte.”
Dat feestje kan genuttigd worden in de espressobar, maar ook meegenomen in een kartonnen beker. ,,Helemaal à la Sex and the City. In Rotterdam gooide de jeugd hun chocolademelk in onze bekers, dat gaf meer status”, verhaalt Van Eijl. Die bekers zijn daarom van hoogwaardig materiaal. ,,Duurzaam en zo clean mogelijk, maar wel chic. Dat is onderdeel van de beleving. Tegelijk moet de kwaliteit zelf tastbaar zijn, proefbaar dus. Daarom is een zak koffiebonen uit ons magazijn maximaal zes weken oud, ook al is die zak in theorie een jaar houdbaar. Vers of vers, dat proef je echt wel.”
Het is ook de beleving die ervoor zorgt dat de Nederlandse consument een blokje om gaat voor zijn beker koffie. Van Eijl: ,,Samen met je klant of collega, en dan door naar je vrienden of een bespreking. In Amerika halen ze koffie van buiten het kantoor. Gewoon omdat het zoveel lekkerder is.”
De afstand die de klant bereid is af te leggen, is wel beperkt. ,,De locatie is allesbepalend. Wij mikken op een stroom van kosmopolieten, wereldburgers. Hun leeftijd varieert van jong tot oud, het gaat erom dat die mensen durven te genieten. Uiteindelijk is de markt veel groter dan alleen die doelgroep. Want iedereen is bereid om een beetje extra te betalen als de beloning in smaak maar groot genoeg is.”
Met de moderne marktgegevens kan Van Eijl precies in kaart brengen waar veel mensen komen. ,,Dat hoeft dus niet in de binnenstad te zijn, maar kan ook op een route van parkeergarage naar kantoren zijn. Zit je twintig meter buiten die route, dan val je buiten de boot. Die grens ligt vaak heel scherp.”
Van Eijl, geboren in Sint Anne en getogen in Joure, opent eind 2011 de eerste Friese vestiging in Leeuwarden, als een van de twee horecazaken in het nieuw te bouwen Zaailand. Tot die tijd opent Doppio zaken in Haarlem, Hilversum en Utrecht. En hebben de directeuren de gelegenheid om de snel gegroeide organisatie verder vorm te geven. Naast de espressobars zijn er namelijk de groothandelfunctie en het trainingscentrum in Joure, terwijl het personeelsbestand is gegroeid naar 45 mensen, inclusief bedienend personeel en franchisenemers.
 

Thirth place

De expansiedrift van Doppio betreft niet alleen de keten maar de hele koffielifestyle, daarvan is Van Eijl overtuigd. ,,Coffee-to-go is in opkomst, maar dan moeten we er wel nu bij zijn. De tijd dat de gootsteen de grootste afnemer was van koffie, is in elk geval voorbij. Veel mensen zijn ook al moe van de Senseo-smaak. Thuis neigt men meer naar versgebrande koffie uit luxe volautomaten. Die mensen nemen buitenshuis ook geen genoegen meer met een middelmatige kop koffie. Kijk bovendien eens hoe mobiel mensen zijn in hun werk. De espressobar is de ideale thirth place: geen woonkamer, geen kantoor, maar een plek waar je bewust gaat zitten om met vrienden, alleen of met zakenrelaties te genieten. Met koffie, dus.”

doppio social media icons facebookdoppio social media icons linkedindoppio social media icons twitter

Contact

Doppio Espresso Hoofdkantoor
Tel: 0513 - 419 363

Doppio Espresso Franchise
Tel: 0513 - 419 363

Doppio Espresso Zakelijk en Webshop
Tel: 0513 - 820 138

(van maandag t/m vrijdag bereikbaar van 8.30-17.00 uur)

Doppio Winnaar AD koffietest 2008

Doppio Wint Jonge Ondernemersprijs 2010

doppio award 4

doppio award 6

doppio award 7

doppio award 8