Ons nieuwe logo

Doppio Espresso - finalist Jonge Ondernemers Prijs VHN

 

 

 

finalisten JOP 2009PERSBERICHT

 

3 Friese ondernemers in finale Jonge Ondernemers Prijs van het Noorden 2009

 

Leeuwarden, 30 oktober 2009 – Op donderdag 29 oktober 2009 in Hotel Van der Valk in Drachten presenteerden de 11 halve finalisten van dé Jonge Ondernemers Prijs (JOP) van het Noorden 2009 zich één voor één voor de jury. Aan het einde van de middag maakte de jury bekend dat de Friese ondernemers Peter van Eijl van Doppio Espresso, Remco de Rooij van Triangle Studios en Eric Dijkstra van GOOI Design doorgaan naar de finale van de ondernemersprijs op 24 november aanstaande in PartyTown Assen.

 

 

Juryvoorzitter Wiebe Knobbe vertelt dat hij zeer enthousiast is over de hoge kwaliteit van de deelnemers. “Ondernemers slaan steeds weer nieuwe wegen in. Doppio Espresso doet dat door een combinatie van smaakvolle koffie en design, Triangle Studio is heel vernieuwend met de ontwikkeling van games en GOOI Design biedt hippe design voor een lage prijs. De product-marktcombinaties die de drie finalisten maken, zijn creatief en vernieuwend. Bovendien zijn deze ondernemende heren gedreven en ze hebben potentieel. De gehele jury is het er over eens dat we hen absoluut zien doorgroeien naar een nog hoger niveau.” Op 24 november zal blijken wie van de drie finalisten zich de beste Jonge Ondernemer van het Noorden mag noemen.

 

 

Finale op 24 november 2009

Op 24 november 2009 in PartyTown Assen vindt vanaf 19.15 uur de finale plaats van dé JOP van het Noorden 2009. De creatieve improfessionals van Mier zijn de hele avond aanwezig als scherpe avondvoorzitters en laten de gasten genieten van hun improvisatietheater. De winnaar van de JOP 2009 is bekend rond 21.00 uur. Vanaf 21.15 uur begint de netwerkborrel.

 

Over JOP

JOP is een initiatief van Jong Bedrijven Netwerk Fryslân, Jonge Bedrijven Netwerk Groningen, Jong Bedrijven Netwerk Drenthe en het Ondernemerskompas. Met de prijs wil de organisatie veelbelovende ondernemers uit Groningen, Drenthe en Friesland gestart tussen 1 januari 2004 en 31 december 2007 een extra stimulans geven. Achter de schermen bundelen zo’n twintig ondernemers, op vrijwillige basis, hun krachten en maken JOP daarmee elk jaar weer tot een groot succes.

 

De hoofdsponsoren van JOP 2009 zijn de Kamer van Koophandel Noord-Nederland, de gezamenlijke Rabobanken in Friesland, Groningen en Drenthe, het krantenbedrijf van NDC Mediagroep en Gemeente Assen.

 

---

 

Drie Friezen in de Finale Jonge Ondernemersprijs vh Noorden (Leeuwarder Courant)

LEEUWARDEN - Peter van Eijl van Doppio Espresso in Joure, Remco de Rooij van Triangle Studios in Leeuwarden en Eric Dijkstra GOOI Design in Heerenveen staan in de finale van Jonge Ondernemers Prijs van het Noorden 2009.

De drie ondernemers presenteerden zich op donderdag 29 oktober als beste tijdens de halve finale, waaraan dertien jonge noordelijke ondernemers meededen.

De finale is op dinsdag 24 november aanstaande in Partytown Assen.

Op de foto vanaf links: Peter van Eijl van Doppio Espresso, Remco de Rooij van Triangle Studios en Eric Dijkstra van GOOI Design.
Zie ook: www.jongeondernemersprijs.nl

Doppio Espresso presenteert met trots de Nautilus Caffitaly lijn voor thuis

nautilusIn samenwerking met Chicco d’Oro, de koffie die u kent van onze lungo’s bij onze vestigingen, introduceren wij met trots de Nautilus. Dit apparaat is ontwikkeld in alliantie met Gaggia, een toonaangevende producent in espressomachines. Als doel hadden alle partijen om de kwaliteit van de horeca naar thuis te brengen met in het achterhoofd het gemak van een Caffitaly capsulemachine. Het grote voordeel van deze capsules is dat de filters en waterverspreiders in de capsule zitten verwerkt. Zodat u elke keer weer met schone filters werkt. Dit heeft als gevolg dat elke kop vers smaakt zoals bij doppio zelf, keer op keer. Naast een uitstekende espresso,is deze machine ook in staat heet water af te geven en zelfs stoom voor uw gewenste cappuccino of latte macchiato. Ook is er aan gemak gedacht: de machine heeft een royale watertank, eenvoudige bediening en een opvangbak voor 15 capsules.
nautilus r
Ter introductie bieden wij de Doppio Nautilus machine aan voor € 159,- tijdelijk inclusief 40* koffiecapsules als starterkit.

U kunt vanaf vandaag bestellen, levering begint vanaf 1 november. De verzendingen gaan in de volgorde van binnengekomen bestellingen.

grey


*) U krijgt 40 koffiecapsules van Chicco d’Oro verdeeld over 4 melanges: Cuor d’Oro (decaf), Espresso Italiano, Lungo en Tradition.

Klik hier voor de link direct naar dit product in onze winkel

Coffee Special - Doppio Espresso (VENUEZ)

tekst paula plantinga

Venuez Coffee Special

Peter van Eijl is met liefde voor koffie opgegroeid. door het logistiekbedrijf van zijn vader in zwitserland dichtbij de grens van italië, raakte hij op jonge leeftijd al bekend met espresso. toen Peter vervolgens een tijd in amerika woonde, zag hij de ontwikkeling van grote refill naar special coffees. eenmaal terug in nederland was hij dusdanig coffeeminded, dat hij voor zijn studie bedrijfseconomie een businessplan schreef voor een koffieconcept. toen het plan werd goedgekeurd en de financiering rond was, kon Peter zijn slag slaan.

Kosmopolitisch

Het koffieconcept met een coffeebar richt zich op een kosmopolitische doelgroep die trends snel oppikt. Peter, zelf woonachtig in Noord-Nederland, bedacht dat Groningen de perfecte stad moest zijn
voor een eerste vestiging. Eind april 2007 is Doppio Espresso Groningen een feit. Een pilot store waar de ‘to stay’- en ‘to go’-formule wordt gecombineerd.
ambitieus Recentelijk is de tweede vestiging in Rotterdam geopend. Een ‘to go’-formule. Jonathan Teoh, mede-eigenaar van Doppio Espresso, heeft ambitieuze plannen: “We hebben de ambitie om binnen nu en vier jaar samen met franchisenemers twintig locaties in Nederland te realiseren. We denken dat er nog veel kansen liggen voor startende ondernemers die een succesvolle franchiseformule in de markt willen zetten. De espressomarkt is ontzettend in opkomst.”

Losse elementen

Het interieur met hoogglans wit, wengéhout, rvs en de contrastkleur oranje, is ontwikkeld door Peduzzi interieur & design. “Het interieur bestaat uit losse elementen; bar, ronde zit, leestafel, treinzit, lounge en hoge zit. Zo is het voor een franchisenemer heel eenvoudig om te kiezen welke onderdelen hij in zijn zaak wil hebben.”

dubbele shot

Doppio Espresso serveert twee type melanges. Stel Moka Oro wordt gebrand in Italië en bevat naast Arabica-bonen ook een klein beetje Robuust. “Hierdoor krijgt de smaak net even een extra kick”, aldus Jonathan. Deze melange wordt gebruikt voor de espresso en de cappuccino, de Chicco d’Oro wordt gebruikt voor de café lungo. Hij bestaat uit honderd procent Arabica-bonen en wordt gebrand in Zuid-Zwitserland. Op de koffiekaart staan dertien verschillende koffies en een eindeloos aantal variaties daarop. Met name de dubbelshot- cappuccino is erg populair.

Knipoog

Bijzonder is ook de Blend Tea, geïmporteerd uit Italië. “We proberen zoveel mogelijk met een knipoog naar Italië te serveren. Maar af en toe is er ook een link met Groningen; zoals de Groningse buffelmozzarella op de broodjes.” Koffie en thee worden tevens in de winkel verkocht voor thuisgebruik. Ook kan men bij de webshop terecht.

Klik hier voor het artikel

Doppio Espresso komt naar Alkmaar

Doppio Espresso komt naar Alkmaar toe. De vestiging komt in een hoekpand op een schitterende plek in het centrum: Op de Ritsevoort.

Deze locatie wordt de derde en misschien wel meest bijzondere locatie. Net als Groningen is dit een zogeheten Flagship vestiging. Niets wordt bespaard aan de vormgeving, ambiance en productmogelijkheden. Uiteraard gaan we weer werken met een handgebouwde Kees van der Westen machine in combinatie met drie koffiemolens. Het pand biedt twee verdiepingen voor de gasten met veel glas en uitzicht. Boven de welbekende wenge leestafel komt een vide met warme design elementen. Naast koffie bent u ook welkom voor lunch en ijs. Als klapper is deze zaak ook voorzien met een grote selectie serviezen, machines, koffie en thee.

Verder zijn wij verheugd te melden dat deze vestiging onze eerste franchise vestiging is. De enthousiaste ondernemers Richard Verbrugge, Floris en Delano Rijke zijn al in volle gang bezig met de voorbereidingen voor de opening.

De geplande opening is 1 november dit jaar, dus al vrij snel!

 

Voor vragen en/of interviews kunt u het beste contact opnemen met de ondernemers via Jonathan.

Doppio Espresso komt in Alkmaar (Misset)

Doppio Espresso opent de derde vestiging van het koffieconcept in ons land. De zaak komt in Alkmaar en gaat naar verwachting half september open.

alkmaar doppio voorgevel

Het wordt de eerste franchisezaak van Doppio Espresso. De andere twee vestigingen in Groningen en Rotterdam zijn in eigen beheer.

‘Het wordt een gave espressobar met goede koffie en goede thee’, belooft Doppio Espresso-eigenaar Jonathan Teoh.

De franchisezaak komt in een hoekpand aan de Ritsevoort 26 in Alkmaar en wordt gerund door de lokale ondernemers Richard Verbrugge, Delano Rijke en Floris Rijke. ‘Het zijn echte Alkmaarders. Ze kennen de cultuur en veel mensen rondom festiviteiten. Naast koffie gaan ze lunches draaien waarbij lokale producten zoals kazen worden verwerkt’, aldus Teoh.

Doppio Espresso Alkmaar
De nieuwe zaak bestaat uit twee verdiepingen. De beneden verdieping telt honderd vierkante meter en de bovenverdieping tachtig vierkante meter. De zaak gaat naar verwachting half september open.

Doppio Espresso is in gesprek met nog drie potentiële franchisers. Teoh denkt dat de gesprekken kunnen leiden tot nog een franchisezaak dit jaar.

Zie ook

 

woensdag 08 juli 2009, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

doppio social media icons facebookdoppio social media icons linkedindoppio social media icons twitter

Contact

Doppio Espresso Hoofdkantoor
Tel: 0513 - 419 363

Doppio Espresso Franchise
Tel: 0513 - 419 363

Doppio Espresso Zakelijk en Webshop
Tel: 0513 - 820 138

(van maandag t/m vrijdag bereikbaar van 8.30-17.00 uur)

Doppio Winnaar AD koffietest 2008

Doppio Wint Jonge Ondernemersprijs 2010

doppio award 4

doppio award 6

doppio award 7

doppio award 8