Ons nieuwe logo

Misset Horeca (25 okt 2008)

Doppio Espresso wint AD-koffietest

De jonge Groningse koffiezaak Doppio Espresso is in de jaarlijkse koffietest van het Algemeen Dagblad als beste uit de bus gekomen. Dat laat commercieel directeur Jonathan Teoh trots weten.

doppio espresso groningen

‘We zijn verbaasd en verrast. Natuurlijk zijn we overtuigd van onze kwaliteit, we importeren zelf onze koffie. Maar dit is absoluut de kroon op anderhalf jaar keihard werken’, aldus Teoh. Doppio opende begin 2007, en werd vorig jaar niet bezocht door de AD-testers. ‘We komen van niets op één, dat voelt goed.’

Tweede in de jaarlijkse test werd overigens De Koffie Salon in Amsterdam, Coffee Lovers in Maastricht is derde. Een mooie landelijke spreiding van de top drie dus. De winnaar van vorig jaar, Bagels & Beans in Den Bosch, eindigde dit jaar als achtste.

Na-ijlende nasmaak
‘We kregen gemiddeld een 7,9, het hoogste gemiddelde. Onze espresso wordt door de jury zelfs de beste van het land genoemd’, aldus Teoh. ‘Een pittige espresso met een lang na-ijlende nasmaak’, aldus het juryrapport. De espresso kreeg van de AD-jury een 8,1.

De espresso wordt bij Doppio gezet met Stel Moka, een melange die de Groningse zaak zelf importeert uit Italië. Dezelfde bonen worden gebruikt voor de cappuccino, die zelfs een 8,3 kreeg, vooral vanwege de fluweelzachte smaak. ‘We zetten hem met verse, volle melk. Dat is lekkerder dan houdbare melk. Die krijgt een naar zoetje als je hem verwarmt. Ook gebruiken we geen cacao, dat slaat het mooie melkschuim dood.’

De lungo zet Doppio met een Balerna-melange van Chicco d’Oro uit Zuid-Zwitserland, ook eigen import. De jury waardeerde de koffie met een 7,2. ‘Prima, goed doordrinkbare koffie’, aldus het rapport.

17-jarige barista
Doppio wist niet dat ze beoordeeld zouden worden. ‘We hebben ons niet zelf opgegeven. Van het AD begreep ik dat behoorlijk wat lezers ons getipt habben bij de testers.’

Teoh is vooral trots op zijn slechts 17-jarige barista die de winnende koffie voor de keurmeersters van het AD bereidde. ‘Het zijn bekende gezichten in koffieland. Als ze binnenkomen, weet je hoe laat het is. Die dag waren echter zowel Doppio-eigenaar Peter van Eijl als ikzelf er niet. Onze barista Eva Boerema heeft het voortreffelijk gedaan.’

Om het personeel te bedanken, organiseert Doppio binnenkort nog een feestje. Ook komt er speciale bedrijfskleding in het kader van de nummer één positie, laat Teoh weten.

Zie berichten over de koffietest vorig jaar:

zaterdag 25 oktober 2008, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Lees dit artikel op missethoreca.nl

Thuisbarista.nl (26 okt 2008)

Doppio Espresso wint AD koffietest 2008

Doppio Espresso uit Groningen is de winaar geworden van de AD koffietest 2008. De trendy koffiezaak, die nog maar een jaar bestaat, kwam in de totaal score als beste uit de test. De Koffiesalon in Amsterdam eindigde als tweede gevolgd door Coffeelovers uit Maastricht. 

doppio-espresso-groningen-300x167

De winaars van vorig jaar, Bagels & Beans uit Den Bosch, eindigde op een achtste plaats. “Dezelfde koffie, dezelfde espressomachine, dezelfde handen en onlangs aangeschaft een betere molen en teflon pistons. We hebben veel meer ervaring en kennis opgedaan en dan toch een lagere plaats; dat is best teleurstellend.” Dit jaar was de laatste plaats, zoals gebruikelijk, niet voor de Kiosk maar de Burgerking met driemaal een nul. Op vrijdag waren er al geruchten dat Doppio de winaar zou zijn. Edwin Evers had dit in zijn radio programma gemeld. Beluister hier het fragment.

Peter van Eijl, de 24-jarige eigenaar, nam de koffie liefde over van zijn vader. ,,Mijn vader kwam veel in Zwitserland en Italië. Daardoor ben ik van jongs af opgegroeid met espresso.” Zo opende hij een jaar geleden Doppio Espresso aan de Brugstraat in Groningen. Samen met commercieel manager Jonathan Teoh (25) en met baristas als de 17- jarige Eva Boerema runt Peter Doppio Espresso. Volgens het AD moet de lezer zich laten overtuigen door bij Doppio Espresso zelf wat te gaan drinken. Echter hoef je daarvoor niet naar het hoge noorden af te reizen als het aan Peter van Eijl en Jonathan Teoh ligt. Samen zijn zij druk bezig het concept landelijk te brengen.

Namens het Thuisbarista.nl team willen wij Doppio Espresso feliciteren met kun knappe prestatie en wensen hun veel succes.

Wilt u de volledige test lezen? Kijk dan hier. Wilt u uw menig geven of discussieren over te de test? Dan nodigen wij u graag uit op Thuisbarista.nl

 

 

Lees dit artikel op Thuisbarista.nl

Koffiegek.nl (24 okt 2008)

Overige | 24-10-2008 | Martijn
Doppio Espresso winnaar AD koffietest

De geruchten dat Doppio Espresso uit Groningen de winnaar is van de AD Koffietest, lijken te kloppen. Het Dagblad van het Noorden schrijft:

"Sinds zijn vader vijfentwintig jaar geleden terugkwam uit Zwitserland met een glimmend espressoapparaat is Peter van Eijl verliefd op koffie. Ruim een jaar geleden opende hij koffiecafé Doppio aan de Brugstraat.

Vandaag staat Doppio op één in de koffietest van het AD. Het AD raadt z'n lezers aan om een keer te gaan proeven. De kans dat de lezers daarvoor binnenkort niet naar Groningen hoeven, groeit, want Van Eijl is, samen met compagnon Jonathan Teoh, druk bezig met de voorbereidingen voor het landelijk uitrollen van Doppio."

Knappe prestatie om binnen een jaar deze, weliswaar omstreden, titel in de wacht te slepen. Namens Koffiegek.nl in ieder geval van harte gefeliciteerd!

De volledige uitslag alsmede een video van de winnaars is inmiddels terug te vinden op de site van het AD.

Bekijk de uitslag van de koffietest >

 

Lees dit artikel op koffiegek.nl

Fok.nl (24 okt 2008)

Peter van Eijl schenkt lekkerste koffie
      Algemeen - door Stefan (SunChaser) op 24-10-2008 @ 13:03

koffie fok.nl Voor het lekkerste kopje koffie moet je helemaal naar Groningen. Peter van Eijl van Doppio Espresso is verkozen tot winnaar in de AD Koffietest die morgen pas wordt gepubliceerd.

Edwin Evers sprak de koffieschenker (fragment) en achterhaalde waar de koffie vandaankomt, namelijk uit Italië rond het Comomeer waar de bonen bij een brander worden gekocht. Verder wordt de koffie gezet met een op maat gemaakte machine. Het AD heeft al aangekondigd dat het met de geschonken koffie in Nederland slecht gesteld is. Overigens werd gisteren bekend dat vrouwen van veel koffie kleinere borsten krijgen.

 

Lees het artikel op Fok.nl

Zibb (25 okt 2008)

Door: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | zibb.nl | 25 oktober 2008

Peter van Eijl van Doppio Espresso in Groningen komt als winnaar uit de AD Koffietest die vandaag wordt gepubliceerd. Van Eijl haalt de bonenmix voor zijn koffie uit Italië. Ze ontdekten de lekkere koffie in de buurt van het Comomeer.

 lees het artikel op zibb.nl

Dagblad van het Noorden (24 okt 2008)

Groningse winnaar koffietest AD

  • DVHN | Gepubliceerd op 24 oktober 2008, 16:19
groningen - 

Sinds zijn vader vijfentwintig jaar geleden terugkwam uit Zwitserland met een glimmend espressoapparaat is Peter van Eijl verliefd op koffie. Ruim een jaar geleden opende hij koffiecafé Doppio aan de Brugstraat.

Vandaag staat Doppio op één in de koffietest van het AD. Het AD raadt z'n lezers aan om een keer te gaan proeven. De kans dat de lezers daarvoor binnenkort niet naar Groningen hoeven, groeit, want Van Eijl is, samen met compagnon Jonathan Teoh, druk bezig met de voorbereidingen voor het landelijk uitrollen van Doppio.

Lees het artikel bij dvhn.nl

doppio social media icons facebookdoppio social media icons linkedindoppio social media icons twitter

Contact

Doppio Espresso Hoofdkantoor
Tel: 0513 - 419 363

Doppio Espresso Franchise
Tel: 0513 - 419 363

Doppio Espresso Zakelijk en Webshop
Tel: 0513 - 820 138

(van maandag t/m vrijdag bereikbaar van 8.30-17.00 uur)

Doppio Winnaar AD koffietest 2008

Doppio Wint Jonge Ondernemersprijs 2010

doppio award 4

doppio award 6

doppio award 7

doppio award 8