Ons nieuwe logo
Could not load widget with the id 68.

Kees van der Westen - Mirage

The Machine - Kees van der Westen Mirage

Prijswinnende extractie

In de laatste Nationale AD Koffietest* had 100% van de top 5 winnende zaken een Kees van der Westen espressomachine staan. Een uitmuntende prestatie.

 

Custom Built

De configuratie van de Mirage is uniek voor Doppio Espresso. Elk detail wordt zorgvuldig overwogen met in het achterhoofd prestatie, stabiliteit en duurzame techiek. Zelfs de gestraalde glasplaten aan de zijkant worden niet overgeslagen.

 

Brute Kracht

Veel espressoshots, veel melk, veel stoom. Dat vraagt om grootse prestaties. De Mirage levert dit zonder aarzeling met veel souplesse. Zelfs hier zitten details verstopt. Als de boiler na het stomen weer bijgevuld moet worden, wordt er water langs het geactiveerde verwarmingselement gestuurd. Op deze manier behouden we de stabiele temperatuur en druk.

 

Het beste beentje voor

Onze machines hebben voetbediening. Dit pedaal zorgt voor supersnelle schakeling van de stoomkraan. Daarnaast houden we onze handen vrij om de melkkan stabieler te houden en nog betere temperatuurgevoel in de hand van de barista. Op deze manier hebben we meer controle over ons schuimproces.

 

Kleinste details - Teflon

Onze filterdragers zijn voorzien van een laagje teflon aan de binnenzijde. Op deze manier kunnen we de tocht van espresso naar de kop nog iets soepeler laten verlopen. Door haar afstotende werking houd teflon niet van water en espresso. Door dit detail glijdt de espresso tot en met de laatste druppel in de kop en blijft de filterdrager tussen extracties nog schoner.

 

Een soepele opstart is voor iedereen fijner

Een soepele start van extractie is het geheim voor een uniforme extractie. Op deze manier hebben de koffiedeeltjes in de filterdrager even tijd om te wellen. Door dit wellen ontstaat er een gelijke weerstand over het oppervlak. Dit is, naast de standaard parameters, het geheim van een goede, uniforme extractie. Bij ons gebeurt dit niet met schokken electronisch, maar 100% mechanisch. Door een cilinder achter de groep te plaatsen met een zuiger die onder spanning staat van een veer, kunnen we de druk voorzichtig op laten komen. Wij noemen dit Progressieve Pre-Infusie.

 

Handgebouwd in Waalre

Elke KvdW Mirage die wereldwijd wordt geleverd wordt met de hand gebouwd, in Nederland. In Waalre is de werkplaats waar ambacht, kwaliteit en vakmanschap centraal staat. Tot in minitieus detail worden de machines met de hand opgebouwd en afgewerkt. Zelfs de binnenkant is adembenemend om te zien. Tijdens onze workshops laten we je graag een kijkje nemen in de machine.

 

 

*) De laatste AD koffietest is gepubliceerd op 25 oktober 2008. Helaas zijn er daarna geen nieuwe edities meer gehouden. Doppio Espresso in Groningen was de winnaar van de grootste koffietest. De koffiesalon was tweede en CoffeeLovers pakte de derde plaats, gevolgd door de Blonde Pater en De Eenhoorn.

doppio social media icons facebookdoppio social media icons linkedindoppio social media icons twitter

Contact

Doppio Espresso Hoofdkantoor
Tel: 0513 - 419 363

Doppio Espresso Franchise
Tel: 0513 - 419 363

Doppio Espresso Zakelijk en Webshop
Tel: 0513 - 820 138

(van maandag t/m vrijdag bereikbaar van 8.30-17.00 uur)

Doppio Winnaar AD koffietest 2008

Doppio Wint Jonge Ondernemersprijs 2010

doppio award 4

doppio award 6

doppio award 7

doppio award 8