Ons nieuwe logo

Doppio Espresso groeit hard (Out.Of.Home)

JOURE – Koffieformule Doppio Espresso opent vrijdag haar vierde vestiging in Utrecht. De zaak in het nieuwe winkelcomplex The Wall is de opmaat naar meer winkelopeningen. Doppio Espresso opent nog dit jaar in Joure, Zwolle en Hilversum.

Dit bevestigen oprichter Peter van Eijl van Doppio Espresso en zijn compagnon Jonathan Teoh aan Out.of.Home Shops. Behalve de McDonald’s, BCC, Saturn en Karwei kent The Wall - het winkelcentrum nabij de A2 in Utrecht - vanaf vrijdag ook een Doppio Espresso. Het gaat om een zaak van ruim 100 vierkante meter. Er worden tal van soorten koffie verkocht, evenals thee en verse broodjes. De zaak wordt in eerste instantie gerund door de directe van Doppio zelf. “We werken het liefste samen met franchisenemers. Zij zitten korter op de zaak. Logisch, het gaat vaak om eigen geld en zij hebben belang bij een hoge omzet en winst. Maar omdat franchisers in de opstartfase van vestigingen niet altijd voor handen zijn, kiezen wij er ook dikwijls voor om het in eigen beheer te doen. Zo ook nu.”

Uitrol
Doppio Espresso beschikt momenteel over drie zaken in Groningen, Rotterdam en Alkmaar. De formule is al dikwijls onderscheiden. Zo won het eerder de AD Koffietest en nu zijn de ondernemers in de race voor de 'Jonge Ondernemersprijs van het Noorden'. Het succes smaakt naar meer. “Uiteindelijk gaan we er van uit dat we begin 2013 in Nederland zo’n twintig Doppio espressobars hebben. Daarna kunnen we naar het buitenland kijken, al zijn we daar ook nu al niet blind voor.” Als eerste zijn nu Joure, Zwolle en Hilversum aan de beurt. Over concurrentie op de locaties zitten de ondernemers niet in. Van Eijl: “De markt is nog lang niet verzadigd. We zijn de taart nog aan het bakken, het verdelen komt pas later.”

Zie voor het complete interview met de directie van Doppio Espresso de komende uitgave van Out.of.Home Shops.

Link naar artikel

doppio social media icons facebookdoppio social media icons linkedindoppio social media icons twitter

Contact

Doppio Espresso Hoofdkantoor
Tel: 0513 - 419 363

Doppio Espresso Franchise
Tel: 0513 - 419 363

Doppio Espresso Zakelijk en Webshop
Tel: 0513 - 820 138

(van maandag t/m vrijdag bereikbaar van 8.30-17.00 uur)

Doppio Winnaar AD koffietest 2008

Doppio Wint Jonge Ondernemersprijs 2010

doppio award 4

doppio award 6

doppio award 7

doppio award 8