Ons nieuwe logo

Franchise

Doppio Espresso - Franchising

Doppio Espresso opende in 2007 haar deuren in Groningen. Deze vestiging is groots opgezet met als doel de gasten een onvergetelijke ervaring mee te geven van onze collega's, de koffie, thee, ambiance en alles daarom heen; kortom genieten. Zoals het in een echte pilotvestiging betaamt is er uitgebreid getest en proef gedraaid. Hier is een uitgekristalliseerd concept uitgerold, dat zich in oktober 2008 vertaalde in de winst in de AD Nationale Koffietest.

Ruim zeven jaar na opening is Doppio Espresso Groningen uitgegroeid tot een vaste waarde in de binnenstad waar onze gasten nog steeds genieten van mooie producten in een luxe omgeving.

De inrichting van Doppio Espresso kenmerkt zich door drie basis elementen: hoogglans wit, RVS en wengé hout, daarnaast wordt in alle vestigingen gewerkt met de contrastkleur oranje. Mede door de ruime opzet en de gebruikte materialen geeft dit een warme, moderne uitstraling.

Vanaf het begin is het onze ambitie om de Doppio Espresso kwaliteit in heel Nederland bereikbaar te maken. Goede partners zijn hierin essentieel. Wij geloven sterk in de kwaliteiten van andere ondernemers en werken graag samen om elkaar te versterken. Vandaar dat franchising de passende samenwerkingsvorm binnen ons concept is.

Een concept is nooit af en Doppio Espresso is enorm in beweging. De afgelopen jaren kenmerken zich door snelle groei, veel prijzen en nominaties en een steeds ontwikkelende en innoverende formule. We zien een veranderende markt waarbinnen samenwerken, innovatie, investeren en ondernemerschap kernkwaliteiten voor succes zijn.

Prijzen en Awards

  • Winnaar AD Koffietest 2008
  • Jonge Ondernemers Prijs van het Noorden 2010
  • Publieksprijs Jonge Ondernemers Prijs 2010
  • Publieksprijs Misset Horeca Koffie Top 100 2012
  • Beste Koffieketen Misset Horeca Koffie Top 100 2013
  • Best Coffee Chain Benelux - Allegra 2013
  • Publieksprijs Misset Horeca Koffie Top 100 2014
  • Best Coffee Chain West Europe - Allegra 2014
  • Publieksprijs Misset Horeca Koffie Top 100 2015

Doppio groningen espressomachine

Franchising

Om de kwaliteit van de keten hoog te houden en te verbeteren kiezen wij ervoor om te groeien door middel van franchising.

"Franchising is een hechte vorm van samenwerking tussen juridisch zelfstandige ondernemers, de franchisegever en de franchisenemer, die onder gebruikmaking van een gemeenschappelijke naam en met een uniforme uitstraling producten en diensten aanbieden." 

Samenwerken, efficiency en korte lijnen zijn de kernwoorden van onze franchiseformule. Doppio Espresso is zo ingericht dat elke ondernemer binnen de franchiseformule profiteert van de schaalvoordelen die behaald worden door gezamenlijk in te kopen en te distribueren. Daarnaast wordt er gezamenlijk gewerkt aan het versterken van het merk en het vergroten van de efficiency binnen de organisatie.

Het grote voordeel zit voor de franchisenemers in het feit dat zij zich zo veel mogelijk kunnen richten op de dagelijkse gang van zaken in hun eigen Doppio Espresso onderneming. Zoveel mogelijk backoffice taken worden vanuit het hoofdkantoor gecoördineerd. We streven ernaar een omgeving te creëren waarbinnen de ondernemer kan excelleren. Uiteindelijk is het de ondernemer zelf die in grote mate het succes van zijn/haar vestiging bepaalt.

De franchisenemer is als zelfstandig ondernemer verantwoordelijk voor de resultaten van zijn eigen vestiging. Dit houdt in dat de kwaliteit van de producten, de kwaliteit van de service, administratie, personeelskosten, bestellingen e.d. door de franchisenemers gemanaged moeten worden. Het verschil tussen een matige en zeer goede vestiging zit hem in de toewijding en kwaliteiten van de franchisenemer. Hoe hoger de kwaliteit van de service en de producten des te beter de vestiging presteert en des te hoger de omzet en uiteindelijke winst.

Wat maakt een ondernemer nu een Doppio Espresso franchisenemer? Passie voor kwaliteit, een drive om te winnen en discipline om constant te presteren! Doppio Espresso richt zich op een niche waar kwaliteit de concurrerende factor is. Dit betekent dat onze franchisenemers onze passie voor het afleveren van een topproduct moeten delen. Betrokkenheid bij het product en net dat extra stapje zetten om gasten tevreden te stellen en kwaliteit te kunnen leveren, zijn hierbij van wezenlijk belang. 

Doppio gronignen gevel

Waar wil Doppio Espresso zich vestigen?

We willen uitbreiden in heel Nederland. We focussen ons de komende jaren op de grotere steden. Bij voorkeur >40.000 inwoners. Binnen deze steden kunnen de exacte locaties enorm verschillen. Het type stad, plek in de stad en functie van de plek/wijk bepalen mede het type pand dat geschikt is. 

Huidige locaties variëren in grootte van 55-200m2 en van sterk to-go tot een echte verblijfsruimte. Voor ons is het van belang dat de ondernemer en vestiging samen, lokaal relevant kunnen zijn. Met andere woorden dat de Doppio Espresso vestiging waarde toevoegt aan de omgeving. In veel gevallen gaan we samen met de franchisenemer op zoek naar een locatie.

We werken nauw samen met landelijke experts bij het zoeken naar de juiste panden en locaties. Samen met hen begeleiden we het traject m.b.t. onderhandelingen bij de huur of aankoop en in de regel treden we op als hoofdhuurder. Hoe meer lokale kennis we kunnen verzamelen over een locatie hoe beter. Het is daarbij van belang dat de franchisenemer achter de keuze van de locatie staat en actief meedenkt in de mogelijkheden die een locatie kan bieden.

Vanaf het moment dat er een locatie is gevonden, beginnen er gelijktijdig een aantal processen. Enerzijds wordt de locatie een Doppio Espresso vestiging; dit betreft de verbouwing en het interieur. Anderzijds moet zowel jij als je toekomstige personeel klaargestoomd worden voor de taken die in het verschiet liggen. Door in real life mee te draaien in een bestaande vestiging ben je volledig inzetbaar op het moment dat de vestiging wordt opgeleverd.

Uiteraard stopt onze begeleiding niet op het moment dat de vestiging haar deuren opent. Vanaf dat punt ondersteunen wij je op het gebied van inkoop, productontwikkeling, marketing, trainingen, bedrijfsbegeleiding en distributie.

Button Franchise Werving

Latteart fotoWat wordt er van jou verwacht?

Iedereen die een onderneming begint moet investeren. Een Doppio Espresso franchise vestiging openen is daar geen uitzondering op. Om een vestiging te kunnen starten is een totale investering van € 240.000,- tot € 350.000,- nodig. Het exacte bedrag is afhankelijk van de grootte van het pand en de bouwkundige staat van het pand en nog een aantal andere factoren. Je eigen investering is minimaal 20% van de totale investering.

De franchisevergoedingen

Om gebruik te kunnen maken van onze franchiseformule, onze ondersteuning en expertise betaalt de franchisenemer franchisefees. Eenmalig berekenen wij een entreefee van € 16.500,-. Dit geeft je het recht een Doppio Espresso vestiging te openen en dient als gedeeltelijke dekking van de opstartkosten.

Verder vragen wij een jaarlijkse bijdrage van 7% van je omzet. Hiervan is 6% bestemd voor management- en administratieve ondersteuning. 1% is bestemd voor de marketing fee. Dit is een maandelijkse vergoeding t.b.v. de PR, product- en merkontwikkeling.

Geïnteresseerd?

Ben je enthousiast geworden en zie je jezelf staan in een eigen Doppio Espresso vestiging? Heb je passie voor het schenken en maken van de hoogste kwaliteit koffie en wil je die passie graag delen met je collega's en gasten? Heb je altijd al willen ondernemen en je aansluiten bij een dynamische organisatie? Stuur je gegevens naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  en wij nemen contact met je op.


Doppio Espresso Holding B.V.
Inz. Franchising
Nipkowweg 19
8501 XH Joure
Tel: 0513 - 419363

E-mail: franchise *at* doppio-espresso.nl

Doppio Espresso is erkend lid van:

           nfv logo los1      badge 

Wij zijn ook te vinden in de nationale franchisegids 
www.denationalefranchisegids.nl

 

Over ons

Over ons

peterIn 2006 schreef Peter van Eijl tijdens zijn studie zijn plan voor een espressobar die hoogwaardige koffie bereikbaar kon maken voor het grote publiek. Niet zo maar koffie, maar de beste koffie. In deze tijd waren espressobars nog niet veel gezien in het Nederlandse straatbeeld. Door zijn historie van espresso, passie en enthousiasme ging hij eerst alle facetten van de ambacht uitschetsen. Door contact te krijgen met machinebouwers, ambachtelijke branders en vele anderen probeerde hij iets te bouwen dat het beste bracht in het land van espresso. Het plan werd een boekwerk, en de basis voor een nieuw concept: Doppio Espresso. De naam heeft bijzondere twee betekenissen voor de eigenaren Peter van Eijl en Jonathan Teoh. Ten eerste omdat wij als "Doppio Espresso" overtuigd zijn en aantoonbaar mogelijk maken dat de dubbelshot extractie superieur en stabieler is dan de enkelshot. Daarnaast was het aloude traditie om met de broers tijdens de roadtrip na het passeren van de Italiaanse grens een caffè doppio (doppio espresso) te drinken.

In 2007 verbouwde Peter samen met vrienden, familie en anderen de eerste vestiging. Met haar 185 vierkante meter werd het meteen een flagship espressobar. In april 2007 was het zo ver en opende de vestiging haar deuren aan de Brugstraat nummer 6 in Groningen. Het was duidelijk opgezet als pilot. Door te communiceren met andere baristi, professionals en vooral gasten kreeg de espressobar en de menukaart snel vorm. Het team werd groter en al snel moest er op kantoor in Joure versterking komen. Mede-eigenaar Jonathan Teoh kwam toevallig langs op dit kantoor, maar kon zijn passie voor horeca niet verhullen. Een gesprek volgde en vrij snel sloot hij zich aan bij het jonge bedrijf. In midden 2008 kwam een grote uitdaging, er moest verse lunch komen op de vestiging. Gasten mochten in het verleden al eten in de zaak, maar lunch werd er nog niet bereid. Er moest per definitie een vers bereidde lunch worden met dezelfde passie als de koffie. Jonathan Teoh, afgestudeerd op de Hotelschool in Leeuwarden op Franchiserelaties greep deze uitdaging met beide handen aan. Door te werken met een modulaire keuken kon er versgebakken, gesneden en belegd worden. Eigen receptuur en fantastische ingredienten werden speerpunten van deze keuken.

koffietestTijdens het testen van de nieuwe keuken werd de koffie getest door een heel ander team. Het Algemeen Dagblad was namelijk bezig met de Nationale Koffietest. De uitslag was uitmuntend. De "jonge" ondernemers kwamen nieuw binnen in de top 100 op nummer 1. Deze overwinning bracht de onafhankelijke speler Doppio Espresso het momentum om uit te kunnen breiden en zo meer goede koffie te brengen naar iedereen.

De tweede espressobar was een nieuw project in Rotterdam. Yvonne de Klerck en haar team waren bezig met een prachtig nieuw Ronald McDonald Kinderhuis aan het Sophia Kinderziekenhuis. Onze vestiging moest in zes weken voltooid worden voor de burgemeester het complex kwam openen. Met de verf nog nat speelde de band voor ons pand tijdens de opening. Het fantastische ontvangst van het Rotterdamse publiek smaakte naar meer.

Inmiddels zijn we hard aan het groeien om zo onze passie voor koffie naar iedereen te kunnen brengen.

Passie

Met het oprichten onze espressobar proberen we onze passie voor koffie en ambacht over te brengen op onze gasten. Het genieten van een heerlijke cappuccino of espresso op een terras in Italië, maar dan in je eigen woonplaats; dat willen wij onze gasten laten beleven.

Doppio Espresso is niet alleen een Italiaanse naam, maar heeft ook sterke banden met het land. De huismelange wordt er nog steeds ambachtelijk gebrand en de theemelanges worden er gecreerd. Daarnaast komen ook vele vleeswaren uit Italië. Door de nauwe samenwerking met koffiebranders en theemelangeurs kunnen wij de kwaliteit en versheid van onze producten controleren/garanderen/waarborgen. We bezoeken dan ook met regelmaat Italië om met onze leveranciers te overleggen en om inspiratie en ideeën op te doen (en om te genieten) van de Italiaanse koffiecultuur.

In 2010 zijn we de trotse winnaar geworden van de Jonge Ondernemersprijs. De jury sprak lovend over Doppio Espresso vanwege onze visie, durf en doorzettingsvermogen. In relatief korte tijd is Doppio Espresso een kwaliteitsmerk op de koffiemarkt geworden. Een prestatie waar wij erg trots op zijn en ons motiveert …

De beste zijn in kwaliteit, service en beleving. Dat is waar wij als eigenaren van Doppio Espresso voor staan. Wij werken met passie en toewijding, in alles wat we doen. Zo hopen we onze gasten de beste koffie-ervaring te laten beleven. Kwaliteit vertaalt zich niet alleen naar de producten maar ook naar de service en de inrichting. Wij streven naar een totaalbeleving voor de gast en willen als merkbeleving diepe indruk maken op de gasten en voorbijgangers. Dit alles kunnen we natuurlijk niet alleen. Samen met onze franchisenemers, collega's, partners en vrienden maken we dit mogelijk onder de noemer Doppio Espresso.

Voor de toekomst hebben wij een duidelijke visie voor ogen; een onderscheidend merk gebouwd op passie met respect voor grondstoffen en ambacht. We willen onze gasten meenemen in een unieke smaak- en service beleving, waarbij we gebruikmaken van mooie, verse en natuurlijke producten. Wij hopen dat jij hier net zo van geniet als wij…

Tot snel!

Peter van Eijl
Jonathan Teoh

Deze samenvatting van onze geschiedenis is opgesteld door en met het Team van Doppio Espresso

Doppio 10 jaar

doppio 10jaar website pagina header 1200x300

Doppio Espresso bestaat in april 10 jaar. En dat moet gevierd worden. Met koffie natuurlijk! Ter ere van ons jubileum gaan we tien schitterende koffies in gelimiteerde oplage uitbrengen. Elke maand zetten we een andere bijzondere single origin van een gepassioneerde boer in de spotlight. Alle tien van verschillende boeren, met allen een eigen verhaal. Vijf geselecteerd door ons en vijf in samenwerking met bevriende koffiebranders.

Het is voor ons een nederige eer dit met jou te mogen delen. Wij dragen deze koffie dan ook niet aan onszelf op, maar aan de velen die wij dankbaar zijn, die het voor ons mogelijk hebben gemaakt om tien jaar lang te groeien tot wie we nu zijn. Dus cheers voor hen die ons helpen op weg naar de top: de koffieboeren, de branders met wie wij samenwerken, de baristatrainers, onze baristi, onze ondernemers en natuurlijk onze gasten. Voor jouw glimlach leren we elke dag met plezier bij, en innoveren we door zodat jij en wij nog meer kunnen genieten van wat de natuur en het leven ons brengt.

Elke maand zetten we een andere espresso of filterkoffie in de spotlight. Onze baristi vertellen je graag van welke bijzondere koffie jij op dit moment kunt genieten.

Thuis genieten van onze heerlijke koffie? https://www.doppio-espresso.nl/shop/

Een decennium Doppio Espresso - https://franchiseplus.nl/artikel/decennium-doppio-espresso

 

Horeca oplossingen

 

 

 

 

Horeca - koffie en thee

Als horecaondernemer bent u constant op zoek naar uw onderscheidende vermogen. Met onze koffie- en theeconcepten bent u in staat om eenvoudig een stukje van uw bedrijfsvoering te upgraden naar een topniveau. Kwalitatief goede koffie en thee zijn de basis van ons bedrijf en voor onze horeca. Vanuit die passie zijn we ook begonnen met onze eerste espressobar.

Vaak werden wij benaderd door collega horecaondernemers en MKB-ers of wij ook voor hen de koffie wilde leveren. In januari 2009 zijn we gestart met Doppio Espresso Business Services. Het doel van dit bedrijf is koffie, thee, machines én kennis te delen met ondernemers die kwaliteit net zo belangrijk vinden als wij.

Momenteel hebben we twee mooie koffieconcepten en een uitstekend theeconcept. Door de wensen van de klant centraal te stellen en geen concessies te willen doen aan kwaliteit zijn we in staat om de koffie- en theebeleving te verbeteren.

We merken duidelijk een ontwikkeling in de markt. Kwaliteit is leidend en onderscheidend vermogen wordt steeds belangrijker. Gasten willen verrast worden en de ervaring moet goed zijn; van de eerste tot de laatste indruk. Door meer focus te leggen op koffie en thee dan voorheen wordt er een prima kans gecreëerd om een uitstekende (laatste) indruk te achter te laten. De extra aandacht die aan koffie en thee wordt besteed straalt af op het personeel. Zij zijn enthousiaster en zullen makkelijker kunnen bijverkopen.

Thee speelt bovendien een steeds belangrijkere rol. In navolging van de vrouwen ontdekken steeds meer mannen de verrassende en subtiele smaken van  theemelanges. Hier ligt dan ook een mooie kans voor horecaondernemers die extra aandacht willen besteden aan de theebeleving. Smaak, kwaliteit en presentatie moeten hierbij centraal staan.

Kwaliteit van essentieel belang

In onze filosofie zijn er drie factoren die bepalend zijn voor de kwaliteit van koffie. Namelijk:

1. Grondstof
2. Gereedschap
3. Kennis

Het is als bij vuur. Ontbreekt er één van deze factoren dan kan een goede koffie niet ontstaan.

Om deze reden bieden wij een oplossing voor elke horecaondernemer.

Wij kunnen de ontbrekende puzzelstukjes invullen en de passie voor goede koffie flink aanwakkeren.

Wij hebben de juiste koffie voor een eerlijke prijs. Ons assortiment bestaat uit machines, tampers,
servies en toebehoren én we hebben een proefruimte waar we u en uw personeel uitgebreid kunnen
trainen.

Uiteraard kunnen wij ook op locatie baristatrainingen verzorgen. Koffie zetten, serveren en verkopen is
voor ons dagelijkse kost. We hebben immers onze eigen espressobarren waar we elke dag aan de lijve ondervinden
wat de gast belangrijk vindt en hoe we de koffiebeleving kunnen optimaliseren.

Bovendien is in veel gevallen de eerste baristatrainingen voor onze klanten gratis!

 

Wilt u meer weten over onze trainingen? Dan kunt u contact met ons opnemen door te bellen naar 0513-419363
of via ons contactformulier

Bel me terug

Contactformulier

Heb je vragen?

Onze klantenservice is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8:30 tot 17:00 uur

0513 - 820 138 (nieuw nummer!)

Wij helpen je graag!

Voor informatie over vestigingen en franchising bel je met:

0513 - 419 363

Zakelijke- en horecaklanten kunnen meteen naar ons zakelijke afdeling bellen:

053 - 47 65 921


Op werkdagen vóór 15.00 uur
besteld, de volgende dag in huis

Overal bezorgd,
dus ook op jouw werk.

Betalen met iDeal, Paypal
(ook creditcard) en Rembours (10,00 EUR extra)

Verzendkosten: 5,95 EUR (met PostNL) 
Orders vanaf 75,00 EUR gratis bezorging

doppio social media icons facebookdoppio social media icons linkedindoppio social media icons twitter

Contact

Doppio Espresso Hoofdkantoor
Tel: 0513 - 419 363

Doppio Espresso Franchise
Tel: 0513 - 419 363

Doppio Espresso Zakelijk en Webshop
Tel: 0513 - 820 138

(van maandag t/m vrijdag bereikbaar van 8.30-17.00 uur)

Doppio Winnaar AD koffietest 2008

Doppio Wint Jonge Ondernemersprijs 2010

doppio award 4

doppio award 6

doppio award 7

doppio award 8